Wat ik zeggen wou

Corona geen vakantie


Nu de Texelse en Noord-Nederlandse schoolvakanties reeds een week geleden zijn begonnen en het op ons mooie eiland steeds drukker wordt, mede gezien het begin van alle dorpse zomermarkten, wil ondergetekende een waarschuwende vinger opsteken dat het langdurige (dodelijke) virus corona absoluut niet op vakantie is!

Heden las ik dat het tweeweekse Bouwdorp aan de Den Burgse Haffelderweg halverwege is gecanceld wegens coronabesmetting van een der leidinggevenden… Arme schoolkinderen.

Maar hetgeen ondergetekende het meest verraste na twee maanden wachten was het feit dat de op vrijdag 9 juli in de Texelse Courant aangekondigde Muziekzomer van 'De Worsteltent' (normaliter vanaf Moederdag 9 mei) op diezelfde avond door het “komische duo” Rutte en De Jonge weer keihard van tafel werd geveegd tot minstens 13 augustus. Achter dat feit kwam ik echter pas op de daaropvolgende zondagmiddag na aankomst bij 'De Worsteltent' waar de muziek helaas was afgelast. Eigenaar Fons Griffioen werd vriendelijk gevraagd om Minister-President Mark Rutte een hartelijke bedankbrief te sturen, maar hij liet het aan mij over… Zo zullen er her en der in het land meerdere festivalorganisatoren met hun handen in het haar zitten. Derhalve waarschuw ik alle Texelaars plus alle vakantie vierende toeristen nogmaals: corona is niet op vakantie! Houd uzelf in acht voor uw eigen veiligheid en die van alle anderen.


Co van Heerwaarden,

Den Burg