De 5-jarige Liza Witte krijgt taart van Molenkoog.
De 5-jarige Liza Witte krijgt taart van Molenkoog. Foto: March Heijnen

20.000ste bezoeker

De 5-jarige Liza Witte uit Den Burg was donderdagochtend de 20.000ste bezoeker van zwembad Molenkoog aan de Slingerweg in Den Burg.

Liza kwam voor haar zwemles en werd gevraagd zich eerst even te melden bij meester Baruch Coutinho. Hij verraste haar - en haar moeder en haar zusje - vervolgens met een heerlijke taart. 

Molenkoog kent tot nu toe als gevolg van corona twee bijzondere seizoenen. In 2020 kon het bad pas in juni open en dit jaar ging het bad al vervroegd half maart open zodat mensen in het water alvast in beweging konden komen (binnensportaccommodaties waren nog dicht als gevolg van corona). Veel vaste zwemmers vonden het volgens Molenkoog in 2020 nog riskant om te gaan zwemmen waardoor ze wegbleven, maar dat is zich dit jaar allemaal aan het herstellen.

“Velen durfden het dit seizoen gelukkig weer aan om te gaan zwemmen. Al met al herstelt de vorig jaar tot een dieptepunt gedaalde abonnementenverkoop zich daardoor weer. De verkoop van dagkaartjes en 5-badenkaarten is zelfs niet veel lager dan in het normale zwemjaar 2019.” Opmerkelijk dit jaar is volgens de Molenkoog de aanmelding van veel startende leskinderen. “Het vergde nog heel wat gepuzzel om ze allemaal te kunnen laten beginnen. Inmiddels zijn ze gelukkig toch allemaal van start gegaan.”


Het openluchtbad is tijdens de zomervakantie elke middag geopend voor recreatief zwemmen voor kinderen en jeugd tot en met 17 jaar. Kinderen onder de 12 jaar mogen per kind maximaal één volwassene mee. Er is ook tijd om banen te trekken. Mensen die dat willen doen, moet volgens het zwembad nog steeds reserveren via www.molenkoog.nl.