Anneke ter Borg spreekt één van haar leerlingen toe in de hal van de OSG.
Anneke ter Borg spreekt één van haar leerlingen toe in de hal van de OSG. Foto: Jeroen van Hattum

"Jullie zijn moedige leerlingen"

Moedig, flexibel, zelfstandig en veerkrachtig. Het waren woorden die rector Corrie Setz van de OSG in Den Burg donderdagochtend bewust in de mond nam voor een laatste groep eindexamenleerlingen die hun diploma's kregen. 

Het ging om zeven leerlingen die in het derde tijdvak eindexamen hadden gedaan (zij kregen donderdag uitslag) of vorige week niet bij de examenuitreiking in de Evenementenhal konden zijn. Speciaal voor hen was er in de hal in de school een plechtig moment om - in bijzijn van familie - het diploma in ontvangst te nemen. De coaches hadden elk voor hun leerlingen speciale woorden om de schoolperiode af te sluiten. Setz draaide er niet omheen dat de leerlingen een schooltijd met tegenwind hadden gehad met roerige periodes en het afgelopen anderhalf jaar ook nog het coronavirus.

Dat ze niettemin hun diploma hadden gehaald, toonde volgens haar de moed, zelfstandigheid, flexibiliteit en veerkracht van de leerlingen. 'We hebben wel wat ondersteuning geboden, maar uiteindelijk heb je het zelf gedaan." Er deden dit schooljaar in totaal 165 leerlingen eindexamen op de OSG en 156 van hen (96 procent) hebben het diploma behaald.