Joke van der Sluis en Loek Knippels.
Joke van der Sluis en Loek Knippels. Foto: Aangeleverd

Levensthema’s centraal in podcast 'Time out met Joke en Loek'

Levensthema’s die hen zelf raken en waar ze uit eigen ervaring over kunnen praten. Die staan centraal in een serie podcasts die Joke van der Sluis uit De Cocksdorp sinds een half jaar maakt met coach Loek Knippels uit Frankrijk.

 De podcasts bestaan uit gesprekken van ongeveer een uur die onder de naam ‘Time out met Joke en Loek’ op onder meer Spotify te beluisteren zijn. Het eerste gesprek begon in januari (met het thema ‘wat was een alles bepalend moment in je leven’) en sindsdien verschijnt er elke derde vrijdag van de maand een nieuwe podcast. De twee noemen het zelf gesprekken voor mensen die “geïnspireerd willen worden door alledaagse en niet alledaagse zaken”. 

Thema’s als ‘betekenis van je werk’, ‘betekenis van huisdieren’, ‘omgang met de dood’ en ‘welke invloed heb je op jezelf en op een ander’ worden persoonlijk en met diepgang besproken. Voor een buitenstaander zijn de podcasts goed te volgen, onder meer omdat de twee vanuit zichzelf vertellen en persoonlijke ervaringen met de thema’s delen.  Dat laatste gebeurt zonder schroom en maakt duidelijk dat Joke en Loek elkaar al jaren kennen. Joke: "Loek heeft vroeger een pedagogische opleiding in Tilburg gevolgd, ik deed maatschappelijk werk in Breda en we woonden bij elkaar in de buurt in twee dorpen die naast elkaar lagen. Het klikte meteen tussen ons. Een tijdje geleden hadden we weer contact en daarbij ontstond het idee om samen een podcast te maken.” De opnames vinden thuis bij Joke in De Cocksdorp plaats in samenwerking met dochter Femke. Via een Zoomverbinding wordt contact met Frankrijk gelegd, waarna Joke en Loek met elkaar in gesprek gaan.

De twee werkten onder meer in het onderwijs (waar ze geen van beide mensen waren die in een vastgelegd systeem pasten) totdat ze begonnen met het begeleiden van anderen. Joke kwam een aantal jaar geleden in De Cocksdorp terecht waar ze Van De Raad Van Elrond heeft, een praktijk voor aurareading, persoonlijke coaching en telepathie met dieren. Loek heeft in Frankrijk een eigen centrum waar mensen trainingen in coaching en counseling (begeleiding) kunnen volgen. "Daar putten we allebei de ervaringen uit waar we over vertellen.” Volgens Joke zijn zij en Loek met de podcast begonnen om anderen te inspireren en om anderen een zetje in de goede richting te geven bij levensvragen. Elke podcast wordt afgesloten met tips voor onder meer boeken die betrekking hebben op de thema's die besproken zijn. "Het is alsof we gezellig aan de koffie zitten en intussen hebben we een zinvol gesprek.”