De meisjesselectie van 2010,2011 en 2012. Chimene Coevert staand, achterste rij derde van links.
De meisjesselectie van 2010,2011 en 2012. Chimene Coevert staand, achterste rij derde van links. Foto: Ajax

Chimene Coevert (10) door Ajax gescout voor Talententrainingen

De 10-jarige Chimene Coevert uit Den Burg heeft van Ajax een uitnodiging gekregen om komend seizoen voor het derde jaar op rij deel te nemen aan de Talententrainingen voor de meisjes. 


Twee jaar geleden werd Chimene op een open dag bij Ajax gescout en uitgenodigd om de trainingen van de MO 9 (Meisjes onder 9 jaar) te volgen en daarnaast gewoon te blijven voetballen voor haar Texelse vereniging. Deze trainingen vonden om de 14 dagen plaats op de trainingsvelden naast de Johan Cruyff- Arena. 


Door de Covid-19 kwam in maart 2020 hier plotseling een einde aan. Chimene kreeg vanaf toen wekelijks een filmpje opgestuurd met trainingsvormen die zij thuis moest uitoefenen en daarvan weer een filmpje naar Ajax moest retourneren. Afgelopen seizoen kreeg het Texelse talentje de uitnodiging om door te gaan in de MO10. Dit was echter van korte duur toen eind september de Covid-19 opnieuw een einde maakte aan de Talententrainingen. 

Donderdag mocht Chimene eindelijk haar kunsten weer eens laten zien in de hoofdstad. In een stevige training liet zij zien dat het talent, inzet, motivatie en plezier nog aanwezig was. De volgende dag ontving Chimene een mail uit Amsterdam dat zij voor komend seizoen geselecteerd is voor het MO12-team, het MO11-team slaat zij dus over. 

Vanaf september t/m de winterstop in december zijn deze trainingen om de 14 dagen in Amsterdam en vanaf eind januari worden deze trainingen, geleid door oud-speelsters Chantal de Ridder, Lois Schenkel en geassisteerd door o.a. de oud-profs Simon Tahamata en Heini Otto, wekelijks gegeven. 

Omdat de Ajax meisjesteams nog niet meespelen in een competitie, kan Chimene in competitieverband blijven voetballen en trainen bij haar team Texel JO 12. Tot de start van het nieuwe seizoen blijft zij wekelijks individueel trainen om straks weer fit en in vorm bij Ajax te komen.


Op de foto Chimene in 2019 in het Ajax-shirt.

dav