Nieuwe maatregelen zetten streep door zomerfestivals

Op diverse plaatsen (Den Burg, De Koog en op het strand) is dit weekend door politie en/ of boa's gecontroleerd op het naleven van de coronarichtlijnen. Hierbij zijn volgens de gemeente geen boetes uitgedeeld. In ieder geval twee horecaondernemers zijn aangesproken.

Hoewel maandagmiddag nog niet de complete rapportages waren opgemaakt, zijn er voor zover bekend geen boetes uitgedeeld. "Boa’s en politie hebben de toepassing van maatregelen bekeken en concluderen dat er enkele aandachtsgebieden zijn. Deze eventuele handhavingsaantallen zijn nu nog niet bekend", laat de gemeente desgevraagd weten. Dat er geen boetes zijn uitgedeeld, wil volgens de gemeente niet zeggen dat er geen vervolg aan gegeven kan worden. De nieuwe beperkingen zijn een nieuwe streep door de rekening voor menig ondernemer en festivalorganisatie. In één klap ging er een streep door Sunny Side Up, het Beach Food Festival, SunBeats en Het strand van en ook de deuren van discotheek De Toekomst zijn weer dicht (zie pagina 2.). De markten - waaronder de zomermarkten in Den Burg - gaan wel door. "De themamarkten zijn evenementen op doorstroomlocaties. Voor doorstroomlocaties verandert er niks. Zij mogen 1 bezoeker per 5 m2 ontvangen."

De gemeente is in gesprek met organisaties van evenementen. Op dit moment wordt of en in welke vorm en met welke eventuele aanpassingen deze evenementen georganiseerd mogen worden. De hierboven genoemde evenementen hebben inmiddels de conclusie getrokken, al staat de deur van het Beach Food Festival nog op een kier voor een later moment in een andere vorm (zie 2.).