De nieuwbouw bij de Gollards.
De nieuwbouw bij de Gollards. Foto: Jeroen van Hattum

Bijdrage opgeschoven

Een bedrag van €175.000,- dat Samen één Texel had toegezegd voor de renovatie en verbouwing van de Gollards is een jaar opgeschoven naar 2021.

Volgens de stichting is dat gebeurd omdat de aanvang van de renovatie en verbouw vertraging heeft opgelopen. Het bedrag zou aanvankelijk in 2020 worden uitgekeerd, dat wordt nu 2021. Hetzelfde geldt voor een reeds in 2018 toegezegde financiële bijdrage van €64.000,- voor de verbouwing van de keuken van de Gollards ten behoeve van Tafeltje Dekje.

Samen één Texel zegt de verbouwing van de Gollards en de nieuwe keuken met belangstelling te volgen. "Daarnaast blijven we in gesprek met organisaties en instellingen, waarbij nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen worden besproken. Eén van die uitdagingen is het realiseren van voldoende woonruimte om zorgpersoneel naar Texel te halen. Er is een acuut tekort aan “handen” van zorgmedewerkers waardoor de noodzakelijke zorg in het geding komt. Vanuit Samen één Texel is er de intentie om ook op dit gebied ons steentje bij te dragen."

De stichting droeg eerder €225.000,- bij aan de realisatie van de Schuttehoek en de Schuttehof, de verzorgingshuizen op de hoek van de Pontweg en de Gasthuisstraat die begin dit jaar in gebruik werden genomen. Aanvragen voor ondersteuning voor projecten en initiatieven op het gebied van zorg en welzijn blijven volgens Samen één Texel welkom. "Daarnaast zal het bestuur ook zelf met voorstellen en initiatieven komen die leefbaarheid op Texel bevorderen."