Roos Pandelaar: "Het is bijzonder leuk om te werken op het strand, mensen zijn in zo’n chille vibe."
Roos Pandelaar: "Het is bijzonder leuk om te werken op het strand, mensen zijn in zo’n chille vibe." Foto: Jeroen van Hattum

"Fijn om blije gezichten te zien"

Vertel eens wat over jezelf en je achtergrond?

Ik ben Roos Pandelaar, 25 jaar geleden geboren en opgegroeid in het mooie Noordhollandse Laren. Mijn hele jeugd heb ik doorgebracht in dit dorp. Na mijn schooltijd werd ik al snel verliefd op het vak waar mijn ouders in werkten; de horeca. Vanaf mijn 17e ben ik al hard aan het werk gegaan om zoveel mogelijk te leren in dit vak.


Vanwaar de keuze voor een strandpaviljoen op Texel?

Kijk naar dit uitzicht! Van zo’n mooie werkplek kan iedereen alleen maar dromen. Dit deden we dus ook en daarom zetten we de grote stap om naar Texel te verhuizen. Mijn familie en ik kwamen hier al jarenlang elke zomer op vakantie. Onze droom kon werkelijkheid worden doordat De Strandhut te koop kwam te staan. Na een grote verbouwing is Bries20 helemaal geworden zoals we voor ogen hadden. Vanaf dit jaar staan wij er jaarrond en zijn we heel benieuwd hoe de winter gaat verlopen.


Mijn hardwerkende ouders stopten liefde in hun restaurants

Hoe bevalt het werken op het strand?

Het is bijzonder leuk om te werken op het strand, mensen zijn in zo’n chille vibe. Niet het gehaaste, maar juist het relaxte van de gasten vind ik geweldig om mee te maken. Onze taak is ervoor te zorgen dat hun vakantie mooier wordt en dit doen wij met alle liefde.


Hoe is het om een horecafamilie op te groeien? 

Uit een hardwerkende familie kom ik, wat bij mijn opa en oma al van start ging en wat ik weer mocht leren van mijn vader en moeder. Heel veel leuke herinneringen heb ik aan de restaurants die mijn ouders hadden en de liefde die zij daarin stopten. 


Wat doe je zoal in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd ben ik graag met mijn familie en vrienden aan het genieten en herinneringen aan het maken. Ik zoek ook graag de reuring op aan de overkant. Dan gaan wij lekker uit eten en andere keukens proberen. 


Hoe ervaar je de mensen op Texel?

De Texelaars zijn lekker nuchter, behulpzaam en vriendelijk. Als horeca-ondernemer zie je elkaar door de drukte in de zomer weinig, maar in de winter kun je een drankje met elkaar doen en alles over het seizoen delen.


Wat zou er op Texel vooral moeten blijven zoals het is?

De prachtige natuur moet voor altijd zo blijven. Texels heeft zoveel mooie plekjes en die moeten we koesteren. In de coronatijd heb ik veel kunnen wandelen en mogen genieten van het moois dat Texel te bieden heeft.


Wie verdient er een grote pluim op Texel?

Mijn vader Cor, zijn maat Ger en onze schoonmaakster Heike die elke dag om 07:30 uur bij Bries20 zijn. Ze starten de zaak op, maken het paviljoen schoon en lappen alle ramen. Ik ben hen daar heel dankbaar voor! Zo kunnen wij elke dag onze gasten ontvangen in een ‘frisse bries’


Hoe heb je het afgelopen jaar met corona beleefd?

Een bizarre tijd. We hadden het paviljoen net opgebouwd en toen konden we de koelkasten nog lang ongevuld laten. We zijn uiteindelijk begonnen met take away sushi op zaterdag en dit was een leuke ervaring. Om 7:30 uur zaten we al te rollen om alles af te krijgen voor de bezorging om 16:00 uur. Toen eenmaal alles open ging, was het drukker dan druk en kon het niet op met de gezelligheid. We hebben meer waardering gekregen bij gasten en het was fijn weer zoveel blije gezichten te zien.


Hoe kijk je tegen het toerisme aan?

Ik vind het fijn dat er zoveel toerisme is op Texel. Ontzettend leuke gasten die het eiland willen ontdekken en telkens weer nieuwe gezichten.


Wat doe je over vijf jaar?

Aankomend jaar zullen Huub en ik volledig in de zaak zitten en draagt mijn vader het stokje over aan ons. Een hele mooie stap, dus ik denk dat jullie mij over 5 jaar hier nog steeds met veel plezier vinden.


Volgende 'Eiland Van...'?

Bas Graaf van Grandcafé Raaks, ik zit hier heel graag in mijn vrije tijd met mijn familie en ik vind hem een fantastische gastheer.