Corrie Setz tijdens het onthalen van de leerlingen bij de diploma-uitreiking.
Corrie Setz tijdens het onthalen van de leerlingen bij de diploma-uitreiking. Foto: Gerard Timmerman

Docenten en leiding OSG klaar voor uitdagingen

Algemeen

De zon schijnt volop op de OSG. De school werd in februari dit jaar als voldoende beoordeeld door de Onderwijsinspectie en de slagingspercentages zijn goed. Toch liggen er flink wat uitdagingen voor de toekomst. De redactie spreekt erover met rector Corrie Setz, Rob Limper van de Raad van Toezicht en docenten Joyce Pool en Ruud Verstraaten. Laatstgenoemde is naast docent bewegingsonderwijs ook betrokken bij het monitoren van de kwaliteitscontrole op OSG De Hogeberg.

Leerlingen van vwo en havo krijgen zodoende ook in het derde jaar samen les en voor sommige bètavakken krijgen het vierde en het vijfde jaar vwo samen les

Via het herstelplan van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ontving de OSG sinds het vernietigende rapport in 2019 extra financiële middelen om het onderwijs weer op orde te krijgen. Dit geld verdwijnt nu het niveau van het onderwijs weer op orde is. Volgens Setz is dat niet direct een zorgelijke situatie. “Dat is geld dat onder meer zat in het specifieke verbeterplan en waarvan onderwijsadviseurs werden betaald. Financieel staat de school er uitstekend voor, op de korte termijn tenminste.”