VR 9 JUL

Haring en bijvangst Een smakelijke traditie: elke juni een expositie over haring en andere vis (keramiek, schilderijen, grafiek). Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) is open van woensdag t/m zondag van 11 tot 17 uur.

 

ZA 10 JUL 

10:00 Na vier eeuwen op de zeebodem, nu in Museum Kaap Skil: een rijkversierde, vergulde poederdoos uit de 17e eeuw. Een uniek voorwerp, opgedoken uit het Palmhoutwrak. Tot eind september te bewonderen.

 

10:00 Bezoek Maritiem-en Juttersmuseum Flora en ervaar hier de stoere wereld van het strandjutten.

 

10:00 Tijdens de kunstroute " Hoge Berg" exposeren Margot Bik en Edwin Eduard Boering in Atelier BikArt met de expo: Zwart - Wit Het atelier BikArt bevindt zich op het achtererf van Meubelmakerij Tromp.

 

10:00 Elke zaterdag kan men meelopen met de Gezond Natuur wandelingen. Er wordt om 10 uur gestart bij stayokay in Den Burg. De wandelingen zijn er voor iedereen en het is gratis.

 

11:00 Kunstzomer Route De Hoge Berg. De hele zomer kunnen gasten en Texelaars elke zaterdag een bezoek brengen aan galeries, exposities, ateliers en kunstenaars in en rondom De Hoge Berg en Oudeschild. Laat u verrassen!

 

11:00 Rommelmarkt Oosterend. Verkoop van allerlei waren: servies, keukengerei, boeken, vazen en potten, enz., De opbrengst komt geheel ten goede aan Oosterender goede doelen. Ook wordt er breiwerk van het Breicafé ’n Steekie Los

 

12:30 Bezoek de eendenkooi Spang en neem samen met de boswachter een kijkje achter de schermen van de kooi. Geopend van 12.30 - 16.30 uur. Reserveren is niet nodig. Een bezoek is gratis. Een donatie welkom.

 

ZO 11 JUL 

11:00 Historische kruidenexcursie met high tea. Loop met het Wads Smaakhuus langs een deel van de oudste wandeling van Texel, en leer over de kruiden die hier groeien. We eindigen met een kleine high tea van Texelse kruidenthee van de Novalishoeve.

 

14:30 Violiste Tosca Opdam bewijst haar muzikale grootsheid met de volle romantiek van Brahms, de Tsjechische tongval van Janácek en filmische verbeeldingskracht van Korngold. Online verkoop op www.ihms.nl

 


MA 12 JUL 

11:00 Grote wekelijkse rommelmarkt Den Hoorn. In en bij de schuren van Axel Lap aan de Witteweg 3 in Den Hoorn is iedere maandag een grote rommelmarkt. van 11:00-16:00 uur. De opbrengst komt ten bate van het onderhoud van het Hoornder kerkje.

 

DI 13 JUL 

11:00 Bezichtiging Hoornder kerkje Hoornder kerk bezichtigen is mogelijk op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 11.00 - 16.00. De rondleidingen worden verzorgd vanuit kerkelijk centrum ‘De Hoeksteen' (naast het kerkje). Gratis entree