zee strand
zee strand Foto: Annie Brouwer

Aantal coronabesmettingen loopt ook op Texel weer op

Strandpaviljoen Twaalf (paal 12) en Beachclub Texel (paal 19,5) hebben de deuren voor een paar dagen gesloten. In beide gevallen is hiertoe besloten na een aantal positieve testuitslagen op het coronavirus. 

Beach Club Schrijft: Helaas zijn wij genoodzaakt om uit voorzorg per direct onze deuren te sluiten. Ons team test geregeld op corona en hierbij is een besmetting aan het licht gekomen. Wij nemen graag het zekere voor het onzekere om jullie en onze veiligheid te waarborgen." Als ze weer opengaan en als de cinema-avonden door kunnen gaan, melden ze dat.

In heel Nederland loopt het aantal personen dat positief getest is op corona snel op. Vooralsnog zijn er geen extra maatregelen aangekondigd. Gisteren werden 5.475 positieve gevallen gemeld. Op Texel was woensdag sprake van zes nieuwe gevallen en donderdag vier. In de ziekenhuizen blijft het aantal coronapatiënten vooralsnog laag. 

Burgemeester Uitdehaag (zie ook pagina 2) sprak woensdag zijn zorgen uit tijdens de raadsvergadering: “Zestien besmettingen in een week tijd, het gaat hard en dat is veel. Vraag is wat het betekent voor de ziekenhuisopnames. Het kan niet lang doorgaan zo en ik hoop oprecht dat de situatie beheersbaar blijft.” De burgemeester schetste het algemene beeld: De meeste mensen doen hun best om zich aan de maatregelen te houden. Het is een uitdaging voor jongeren en horeca om besmettingen in de hand te houden. Ik hoop dat iedereen dat doel nastreeft en zijn best doet om de boel op orde te houden. Ik moet er niet aan denken dat er iets als een minilockdown zou komen.”