Buurtbewoner wil bouwstop Driehoek


Derving van woonplezier, achteruitgang van het uitzicht, geluidsoverlast door het verdwijnen van de boomsingel en overtredingen. Reden waarom buurtbewoner Jan Roeper bij het college een verzoek tot handhaving en een bouwstop heeft ingediend voor de activiteiten op de voormalige Driehoek.

In zijn brief wijst Roeper op de stelselmatige wijze waarop Europarcs in meerdere gemeenten “willens en wetens de regelgeving overtreedt”.

Voor wat betreft de realisatie van Resort De Koog wijst hij er op dat Europarcs nog geen omgevingsvergunning heeft ingediend, die ook nog niet ter inzage is gelegd. “Er is circa 7000 kuub bouwgrond voor ophoging ingebracht zonder vergunning en schone grondverklaring. Het hele park is opgehoogd en er zijn aardwallen geplaatst.” Hij noemt ook het ongeoorloofd verwijderen van de boomsingel. “Op de bouwtekening is ook geen boomsingel van zeven meter ingetekend.” Roeper geeft aan dat een en ander in strijd is met het bestemmingsplan.

Roeper verzoekt met klem om een bouwstop onder dwangsom, totdat de boomsingel van zeven meter is teruggezet, danwel de plek daarvoor is gemarkeerd, en het park alsnog kan worden ingericht.

Roeper vraagt b en w om een “krachtig signaal” en zo "burgers te beschermen in de waarden van cultureel, economisch en maatschappelijk erfgoed". “Het ophokken van mensen dicht op elkaar op recreatieparken is niet gewenst en moet je als vakantie-eiland Texel niet wensen en willen.”

Raadslid Cees Hooyschuur (TB) vroeg het college tijdens de raadscommissie woensdagavond hoe het college met deze aanvraag omgaat. Burgemeester Michiel Uitdehaag gaf aan er mee bezig te zijn en dat als daar reden voor is dat geen weken met een bouwstop zal worden gewacht.