Dichter Willem Broens op een eerdere editie van Skemere. Foto onder: dichter Roop.
Dichter Willem Broens op een eerdere editie van Skemere. Foto onder: dichter Roop. Foto: Skemere

Derde editie Skemere

Op het voetbalveld van ZDH wordt vrijdag 16 juli de derde editie van poëzie en muziekfestival Skemere gehouden. Wel in een wat aangepaste vorm. Er wordt gewerkt met tijdsloten. vaccinatiebewijs of negatieve test moet bij de kassa getoond worden.

Een zucht van verlichting bij de organisatie. “Skemere gaat door. Ons intieme festival met poëzie, muziek en performance, op een ongewone locatie en magisch tijdstip, waar de bezoekers in groepjes langs dichters, muzikanten en andere verrassende optredens lopen”, melden Joke Witte en Cor van Heerwaarden.


Er zijn slechts 150 kaartjes beschikbaar, fans van Skemere worden daarom in de gelegenheid gesteld om als eerste kaartjes te bestellen. Die kosten €10,- en zijn te bestellen via een mail naar skemere2021@gmail.com. Betaling uitsluitend contant aan de poort, vaccinatiebewijs of test verplicht.


Het programma duurt 's avonds circa twee uur. Er wordt gewerkt met tijdsloten. In de bevestigingsmail van de reservering staat de aanvangstijd. Men kan aangeven of men vroeg of laat wil starten.


Dichters Fiet van Beek, Karin Beumkes, Willem Broens, Nico Dros, Alexis de Roode en Roop dragen poëzie voor uit eigen werk.

Muziek is er van Jaap Dros en Jan Kühne, Anna trap, Caroline Kamp, Nel Bruin en Kitty Bakker en Anyway. Performance is er door Bas ten Have en William Sutton.

Afbeelding