Burgemeester Uitdehaag: "Houd met elkaar de besmettingen in de hand en voorkom nieuwe besmettingen."
Burgemeester Uitdehaag: "Houd met elkaar de besmettingen in de hand en voorkom nieuwe besmettingen." Foto: Jeroen van Hattum

“Neem je eigen verantwoordelijkheid met corona”

Algemeen

Hij keek al met enige verwondering naar de stemming die ontstond toen landelijk de eerste vaccinaties werden gezet; alsof de coronacrisis vanaf dat moment al bijna voorbij was.

Het aantal besmettingen nam sinds de vaccinaties af en ook het aantal ziekenhuisopnames daalde, maar de pandemie is volgens burgemeester Michiel Uitdehaag nog allerminst  voorbij. “Dat betekent dat iedereen zich nog gewoon aan de maatregelen moet houden zoals het bewaren van afstand tot elkaar, handen wassen en testen als je ziek bent.” 

De burgemeester hoopt dat iedereen de eigen verantwoordelijkheid blijft nemen om nieuwe besmettingen te voorkomen, zeker nu het aantal besmettingen sinds een week weer aan het toenemen is, ook op het eiland. “Als gemeente blijven we handhaven, maar je kunt niet overal tegelijk zijn en het zal de komende tijd ook vooral op de eigen verantwoordelijkheid aan blijven komen.”