Wat ik zeggen wou

De driehoek

“Het ziet er niet uit. Je zal er maar wonen.” Dat denk ik elke keer als ik erlangs fiets.

En ook: “hoe kan ik een steentje bijdragen aan een oplossing?”

En toen kwam een oud-wethouder van de gemeente Den Haag in mijn gedachten. Hij plantte volwassen bomen. Europarcs heeft illegaal de boomsingel van De Driehoek gekapt. Hoe simpel kan het zijn: de gemeente eist van Europarcs, dat zij voor 1 september 2021 volwassen bomen en struiken teruggeplaatst heeft. Met een serieuze dwangsom natuurlijk.

En toen dacht ik: hoe regelt Europarcs dit soort zaken met het gebruik van hun eigen accommodaties? Op de site van Europarcs lees ik dat ze de Recron voorwaarden hanteren. Daarin staat onder meer: ‘de door u geselecteerde accommodatie mag alleen gebruikt worden t.b.v. recreatieve doeleinden. Onder strijdig gebruik wordt in ieder geval verstaan ….elk ander strijdig gebruik met plaatselijke wet- en regelgeving.”

Beste Europarcs, u heeft strijdig gehandeld door de bomensingel te kappen. Maak er geen juridisch steekspel van, maar plant volwassen bomen en struiken terug, dit jaar nog. Doe goed, als ik iets kapot maak van een ander, dan wil ik het zo snel mogelijk op een goede manier oplossen. U verwacht dat ook, zo lees ik uw voorwaarden. Dus maak er nog dit jaar een mooie bomensingel van!

Beste Wethouder Edo Kooiman en ambtenaren, het illegaal kappen van de bomensingel kan echt niet! Er loopt nu een handhavingszaak. Ik lees in de TC van dinsdag 29 juni 2021 dat er overleg is. En Europarcs heeft blijkbaar een aanvraag ingediend. Allemaal prima, maar houd in het oog dat er illegaal gekapt is. En eis volwassen bomen en struiken terug. Doen!


Maria den Hertog,

Oost