Vrijdag 2 juli

 

13:30 Kelderverkoop in de Parel in Oosterend De Kelderverkoop in de Parel, Oesterstraat 11, Oosterend is geopend op woensdag, donderdag en vrijdagmiddag van 13.30-16.00 uur. Verkoop van vele spullen, de opbrengst is voor de Maartenskerk. Welkom!

 

Zaterdag 3 juli 

9:00 Vogelexcursie Noordkaap BirdingTexel organiseert een twee uur durende excursie op de noordkop. Aanvang 9:00 uur vanaf de parkeerplaats bij Strandpaviljoen Kaap Noord - De Cocksdorp. Info en boeken op www.birding.texel.com

 

10:00 Gezond Natuur wandelen Elke zaterdag kan men meelopen met de Gezond Natuur wandelingen. Er wordt om 10 uur gestart bij stayokay in Den Burg. De wandelingen zijn er voor iedereen en het is gratis.

 

11:00 Rommelmarkt Oosterend Verkoop van allerlei waren: servies, keukengerei, boeken, vazen en potten, enz., De opbrengst komt geheel ten goede aan Oosterender goede doelen. Ook wordt er breiwerk verkocht van het Breicafé ’n Steekie Los

 

11:00 Kunstzomer Route De Hoge Berg De hele zomer kunnen gasten en Texelaars elke zaterdag een bezoek brengen aan galeries, exposities, ateliers en kunstenaars in en rondom De Hoge Berg en Oudeschild. Laat u verrassen!

 

Zondag 4 juli 

9:00 Op de Nikadel in De Koog wordt een kofferbakmarkt gehouden.


11:00 Schilderijen Greet Swabedissen Greet Swabedissen heeft een wisselende expositie van haar schilderijen bij Boerderijcamping "De Vrije Vogel", net buiten Oudeschild aan de Laagwaalderweg 21. Vrije toegang.

 

11:00 Kunstzomer Route Noord De hele zomer kunnen gasten en Texelaars elke zondag een bezoek brengen aan galeries, exposities, ateliers en kunstenaars in het Noorden van het eiland, Oost en Oosterend. Laat u verrassen!

 

Maandag 5 juli 

7:00 Kunst in Schapenboet ‘Vischwijven’ is de titel van de nieuwe expositie van (Hendrikje) Ericka Voortman in de boet van Ruud Bakker aan het fietspad tussen de Mokweg en de Stolpweg bij Den Hoorn. Dagelijks, vrije entrée.

 

10:00 Huifkartocht met de Jan Plezier 10.00 uur vanaf de Nikadel in De Koog, huifkartocht van 3 uur met de Jan Plezier, getrokken door Belgische trekpaarden over strand, door duinen en Slufter. Ma t/m Za. Reserveren: 0620097793


11:00 Grote wekelijkse rommelmarkt Den Hoorn 11:00 In de schuren van Axel Lap aan de Witteweg 3 in Den Hoorn is iedere maandag een grote rommelmarkt. van 11:00 tot 16:00 uur. De opbrengst komt ten bate van het onderhoud van het Hoornder kerkje.

 

13:00 Workshop 'improvisatietheater bij Artex: In deze workshop van Bert Schuiling maak je kennis met improvisatietheater. Improvisatie betekent ‘ter plekke bedenken’. Je gaat dus iets spelen zonder voorbereiding. Opgeven via cultuur-kompas.nl/break-out-weken.


13:00 Workshop cheerleading bij Artex. Deze workshop bevat elementen van turnen, acrobatiek en hiphopdance. Opgeven via cultuur-kompas.nl/break-out-weken.


Dinsdag 6 juli 

11:00 Bezichtiging Hoornder kerkje Hoornder kerk bezichtigen is mogelijk op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 11.00 - 16.00. De rondleidingen worden verzorgd vanuit kerkelijk centrum ‘De Hoeksteen’ (naast het kerkje). Gratis entree