Oud-Texelaar Daniël de Boer.
Oud-Texelaar Daniël de Boer. Foto: Aangeleverd

Oud-Texelaar gaat naar Berklee

In zijn jeugd was hij al veel met muziek bezig en in 2007 en 2008 was hij als leerling van de OSG één van de drijvende krachten achter de musical Penny Lane.

Oud-Texelaar Daniel de Boer (zoon van musicus Ed de Boer en oud-directeur Maaike Deckers van de muziekschool) bleef na zijn vertrek van het eiland actief in de muziek en hoopt binnenkort een nieuw hoofdstuk zijn carrière toe te voegen. Hij is aangenomen voor een jazzopleiding op Berklee College of Music in Valencia, een internationaal opleidingsinstituut voor podiumkunsten.

De oud-Texelaar is op GoFundMe een inzamelingsactie gestart om de opleiding te kunnen betalen. "Berklee is een Amerikaanse school en de kosten voor onderwijs zijn daar velen malen hoger dan in Nederland. Naast een beurs van Berklee heb ik ook een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds mogen ontvangen, maar daarmee heb ik nog niet voldoende geld bij elkaar."


De Boer studeerde eerder in Rotterdam aan Codarts internationale hogeschool voor hoogwaardig kunstvakonderwijs. "Tijdens deze studie neigde ik meer en meer richting lichte muziek en ben ik serieus basgitaar en jazz-contrabas gaan spelen." Toen hij nog op Texel woonde, speelde De Boer al veel samen met Anna Trap uit Oosterend die toen die Anna Jazzband had. De musical Penny Lane (met muziek van The Beatles) zette hij in 2007 samen met Maarten Kulk op als profielwerkstuk voor de OSG. Meer over Daniël de Boer is te vinden op https://gofund.me/1963a458.