De atletiekbaan.
De atletiekbaan. Foto: AV Texel

Onjuistheden in gegevens bij

aanbesteding van atletiekbaan

In de gegevens die in de aanbesteding stonden zijn een onjuistheden verkondigd. Vervolg pagina 1.

Bij meerdere partijen heerste verbazing over het gegeven dat via bureau Antea een aantal onjuistheden in de aanbesteding terecht waren gekomen. In het beschikbaar gesteld budget was bijvoorbeeld uitgegaan van 225 vierkante meter kunstgras dat bij de renovatie moet worden aangelegd en dat was later in het inschrijfbedrag circa 604 vierkante meter geworden. Wethouder Remko van de Belt (sport) liet weten dat dat soort zaken vaker voorkomen.


De PvdA herhaalde tijdens de extra raadsvergadering een eerder verkondigde boodschap dat de atletiekbaan (eigendom van de gemeente) zo vaak mogelijk opengesteld moet zijn zodat zoveel mogelijk mensen gebruik van de baan kunnen maken.


De VVD herhaalde een boodschap dat Texel goed op het geld moet letten, dat er momenteel ook sprake is van de kwijtschelding van een lening die eerder aan AV Texel (hoofdgebruiker van de baan) was verstrekt voor de realisatie van het clubhuis en dat de gebruikersovereenkomst tussen de gemeente en AV Texel voor na de renovatie van de baan nog niet rond is.