De atletiekbaan op Sportpark Zuid in Den Burg.
De atletiekbaan op Sportpark Zuid in Den Burg. Foto: Archieffoto: Jeroen van Hattum

Renovatie atletiekbaan mag door ondanks overschrijding budget

Het college mag doorgaan met de renovatie van de atletiekbaan in Den Burg ook al wordt het beschikbaar gesteld budget naar verwachting met minstens €129.000,- overschreden.

Dat was de uitkomst van een extra raadsvergadering die woensdagavond aan de atletiekbaan werd gewijd. De gemeenteraad stelde in mei €440.255,- beschikbaar voor de renovatie van de atletiekbaan en dat bedrag was gebaseerd op een kostenraming van de Koninklijke Atletiek Unie en Kennis van Sport (een adviesbureau op het gebied van atletiekaccommodaties).


Uit de aanbesteding die volgde op het raadsbesluit van mei kwam op 10 juni naar voren dat de renovatie bij de laagste inschrijver al minstens €129.000,- duurder zou gaan uitpakken en dat was voor het college aanleiding om tussendoor een keer extra met de raad om tafel te gaan. De VVD was tegen de extra uitgave, de rest van de partijen ging ermee akkoord om verder te gaan op de ingeslagen weg. Het college had de raad in april aanvankelijk nog voorgesteld €386.000,- beschikbaar te stellen en dat bedrag werd in mei door de raad verhoogd naar €440.255,- om ook een aantal wensen van Atletiekvereniging Texel bij de baan te kunnen uitvoeren.


Dat de renovatie nu al duurder uitvalt, is het gevolg van de prijsstijgingen van een hoop grondstoffen. Dat wordt in de stukken van het college nog gekoppeld aan de effecten van corona, maar daar hadden partijen in de raad wat minder boodschap aan.

Lees verder op pagina 3.