Gerdi Reijers en Antoine Kersten.
Gerdi Reijers en Antoine Kersten. Foto: DE Texelse

Golfduo pakt achtste titel op rij


Gerdi Reijers en Antoine Kersten blijven onverslaanbaar. Voor de achtste keer op rij hebben zij het clubkampioenschap Mixed Foursome (om en om slaan met één bal) op golfbaan De Texelse gewonnen.

Reijers is veruit de beste dame van de golfclub en ook Kersten behoort tot de topspelers. In dat opzicht is het niet verwonderlijk dat andere duo’s weinig of geen kans maken.

De omstandigheden zijn dit jaar totaal anders dan vorig jaar wanneer de wedstrijd, uitgesteld vanwege corona, pas in augustus op de rol staat, precies op een moment dat Texel in de greep is van een soort hittegolf. Met natte handdoeken, tubes zonnebrand, schuilend onder paraplu's, liters water en met een bezorgd management dat middels nog meer ‘koelvloeistof’ en vers fruit de deelnemers ook door de baan op de been houdt.

Hoe anders deze editie. De weergoden hebben in voorgaande dagen bakken regen over de baan uitgestort met als gevolg op zondag soppende plekken op sommige delen van de baan en diverse bunkers als kleine vijvers. De regen is hard nodig, maar de overmaat is bijna te veel van het goede. Gelukkig blijft het droog, is het niet te warm en waait er een matige wind. Perfect weer voor een golfronde.

Alhoewel de start, birdie, double bogey, birdie, double bogey, een wat grillig begin is, spelen Reijers en Kersten een goede ronde en met 82 slagen geven Gerdi en Antoine de andere teams toch echt weer het nakijken.

De goed spelende Anita Hiemstra met playing partner Jarne Hemmen bieden de meeste tegenstand. In dezelfde flight als de gedoodverfde favorieten mogen zij tevreden zijn met hun score; 85 slagen. Veel meer weerstand is er in lange tijd niet geboden. Derde worden Lotte Berghauser Pont en Gijs Heuts met 88 slagen. Het ligt in de lijn der verwachting dat Reijers en Kersten ook volgend jaar, voor de negende achtereenvolgende keer, hun titel zullen verdedigen.