Afbeelding
Foto: Gemeente Texel

Bermverhoging

Langs twee delen van het fietspad langs de Nieuwlanderweg worden binnenkort de bermen verhoogd. "Dit gebeurt door het opstapelen van grond en gras, net zoals bij tuunwallen. Dus de sloot wordt niet gedempt of verlegd", laat een voorlichter van de gemeente desgevraagd weten.

De gemeente maakte maandagmiddag bekend dat de berm op twee punten verbreed zou worden. "Dit om de veiligheid van fietsers ter plekke te vergroten. Het gaat om het fietspad ter hoogte van informatiecentrum De Marel en de kruising met De Waal en het Burgerdijkje. Het fietspad ligt op beide plekken wel erg dicht tegen de sloot aan. Door een bredere berm te realiseren worden deze punten veiliger gemaakt."

De redactie vroeg zich af hoe dit verbreden er uit ging zien, daar de sloot direct aan het fietspad grenst en de sloot dempen niet waarschijnlijk leek. Hieruit bleek dat het dus niet gaat om een verbreding van de berm, maar om een ophoging.

De aanpassingen aan het fietspad zijn volgens de gemeente onderdeel van de afrondende werkzaamheden van de reconstructie Nieuwlanderweg. Aannemer Bam Infra voert de werkzaamheden uit.