Dinsdag 22 juni

11:00 Schilderijen Greet Swabedissen Greet Swabedissen heeft een wisselende expositie van haar schilderijen bij Boerderijcamping "De Vrije Vogel", net buiten Oudeschild aan de Laagwaalderweg 21. Vrije toegang.


11:00 Bezichtiging Hoornder kerkje Hoornder kerk bezichtigen is mogelijk op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 11.00 - 16.00. De rondleidingen worden verzorgd vanuit kerkelijk centrum ‘De Hoeksteen’ (naast het kerkje). Gratis entree


Woensdag 23 juni

Haring en bijvangst Een smakelijke traditie: elke juni een expositie over haring en andere vis (keramiek, schilderijen, grafiek). Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) is open van woensdag t/m zondag van 11 tot 17 uur.


10:00 Huifkartocht met de Jan Plezier 10.00 uur vanaf de Nikadel in De Koog, huifkartocht van 3 uur met de Jan Plezier, getrokken door Belgische trekpaarden over strand, door duinen en Slufter. Ma t/m Za. Reserveren: 0620097793


10:00 Bewonder de poederdoos bij Kaap Skil Na vier eeuwen op de zeebodem, nu in Museum Kaap Skil.


10:00 Expositie in Juttersmuseum Flora Expositie in Juttersmuseum Flora: de containervaart.


11:00 Expositie Kunstenaarsvereniging ZOUT Texelse kunstenaarsvereniging ZOUT zal meedoen met een expositie aan de Kunstzomer route. Veel leden doen mee met nieuw werk. Open op de woensdagen van 11-4. Paelwerck 9, Den Burg


13:30 Kelderverkoop in de Parel in Oosterend De Kelderverkoop in de Parel, Oesterstraat 11, Oosterend is geopend op woensdag, donderdag en vrijdagmiddag van 13.30-16.00 uur.


Donderdag 24 juni

10:00 Klifhanger Vloedlijn Klifhanger is een 2-jaarlijks terugkerende kunstmanifestatie op locaties in en rond Den Hoorn op Texel, kunstwerken op erven en akkers, in schuurtjes, woonkamers en het duingebied. Alle informatie terug te lezen op www.klifhangertexel.nl.


10:00 Gezond natuur wandelingen Elke donderdag kan men meelopen met de Gezond Natuur wandelingen. Er wordt om 10 uur gestart bij de Windroos (Maartenshuis, Ruijslaan 81). De wandelingen zijn er voor iedereen en het is gratis.


10:00 Gezond Natuur wandelen Elke donderdag kunnen o.a. mensen met een rollator meelopen met de Gezond Natuur wandelingen. Er wordt om 10 uur gestart bij de achteringang (aan de Jonkerstraat) van de Gollards in Den Burg.


Vrijdag 25 juni

7:00 Vis (etalage-expositie) In juni is er altijd verse vis in Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog). De etalage-expositie is 24/7 te zien en de volledige collectie tijdens openingstijden (wo t/m zo van 11 tot 17 uur).

9:29 Volg de trekvogels in Weg vd Waddenzee In de nieuwe tijdelijke tentoonstelling Weg van de Waddenzee bij Ecomare, ontdek je meer over trekvogels. Een deel van het jaar zien we ze in de Waddenzee. Maar waar zijn ze als ze hier niet zijn?


9:30 Duik in de zee bij Ecomare Waarvoor ga jij naar Ecomare? Voor de zeehonden? Voor de vele dieren in het Zeeaquarium? Of voor de mooie tentoonstellingen? Koop je ticket met tijdslot op ecomare.nl en kom langs!


20:00 Een Ontdekkingsreis met zand Jan-Berend Stuut, wetenschapper aan het Nioz, neemt u mee in zijn ontdekkingsreis naar zand op de MACROmeterschaal. Via Sahara, Australie, Antarctica naar De Hors. Dorpshuis, 20:00 uur, entree vrij.