Kerkdiensten Texel


Een overzicht van de diensten die komende zondag 20 juni in de Texelse kerken worden gehouden.

De dienst van de Protestante Kerk Texel in Den Burg begint om 9:30 uur en wordt geleid door dominee Wikke Huizing. Die staat in het teken van het Heilig Avondmaal, koffie na de dienst. Er mogen zestig personen aanwezig zijn. Aanmelden bij Mary Veltkamp op vrijdag tussen 18:30 en 20:30 uur telefonisch via 0222-313600 of maryveltkamp@texel.com.

De dienst in Oosterend begint om 9:30 uur en wordt geleid door dominee M. Hazeleger uit Beilen. De dienst in Den Hoorn is om 10:00 uur met dominee C. van Dorp uit Laren. Maximaal dertig personen, aanmelden via kerkenraad@pgwaalkoogdenhoorn.nl of telefonisch bij Jacob en Rietha Lap op 06-51998305. Om 11:00 uur is er een dienst in Oudeschild met dominee M. Hazeleger. Aanmelden voor de diensten in Oosterend, Oudeschild en De Cocksdorp is vanaf deze week niet meer nodig.

De Rooms-katholieke kerk houdt zondag vanaf 10:00 uur een Eucharistieviering in de Johannes de Doperkerk in Den Burg. Van tevoren reserveren is niet meer nodig; het maximum aantal bezoekers in de RK-kerk is 75 personen. De dienst is ook te volgen via www.kerkdienstgemist.nl. De RK-kerken op Texel zijn dagelijks geopend zodat mensen kunnen binnenlopen voor stil gebed of om een kaarsje op te steken.

Bij de Baptistengemeente gaat David Lodder komende zondag voor in de dienst die om 10:00 uur begint en te volgen is via het YouTubekanaal Baptisten Texel. Mensen die de dienst live willen bijwonen, moeten zich aanmelden via baptistentexel@gmail.com. Dominee Hans Marseille verzorgt zondag om 10:00 uur de dienst bij de Doopsgezinde Gemeente in Den Burg. De dienst is te volgen via www.kerkdienstgemist.nl en door maximaal zestig personen bij te wonen in de kerk. Daar mag sinds de versoepelingen van 5 juni weer zachtjes gezongen worden.

De Gereformeerde Gemeente in Oosterend heeft zondag leesdiensten om 10:00 en 16:00 uur. Woensdag 23 juni is er om 19:00 uur een reguliere dienst door dominee C. A. van Dieren. Jan en Paula Brouwer hebben zondag om 10:00 uur een huissamenkomst in de Bovenzaal aan de Keesomlaan 4a. Woensdag 23 juni is daar om 20:00 uur Bijbelstudie. Aanmelden via 320114. De Jehova's Getuigen op Texel houden een online dienst.