Een van de kassen, die door hulp vanaf Texel tot stand kwamen, rechts watercontainers van Texel.
Een van de kassen, die door hulp vanaf Texel tot stand kwamen, rechts watercontainers van Texel.

Roemeense tomaten groeien dankzij Texelse hulp

In Vaslui in Roemenië is vorige week is een transport met Texelse hulpgoederen gelost. De goederen waren hier geladen door vrijwilligers van de stichting Hulp Oost-Europa Texel. Het meest noodzakelijke, zoals kleding en schoenen, dekbedden en ook tot balen geperste wollen Texelse dekbedden, linnengoed en matrassen.

Ook speciale hulp, voor in de kassen bij de teelt van tomaten en paprika's. Enkele jaren geleden konden de kassen worden gerealiseerd dank zij de hulp vanaf Texel. Vorig jaar werd het door giften vanaf Texel, mogelijk om een bron te boren, zodat er nu voldoende water is voor de kassen en ook de bewoners en dieren profiteren hier van mee.

“Dit voorjaar kregen we al bericht, dat de tomaten zo geweldig groeiden, dankzij voldoende water. Het is mooi dat het hele dorp zo verder geholpen wordt”, meldt Ria van der Vis. “Veel bewoners zijn werkzaam in de kassen. De kassen zijn de trots van het dorp. Door deze hulp aan dit dorp krijgen deze mensen de kans om uit de armoede te komen.”

Een bijdrage is bijzonder welkom. Dat kan worden overgemaakt op rek. NL18 RABO 036 25 21 905 ten name van Stichting Hulp Oost-Europa Texel (ANBI goedgekeurd).