Toeristisch plan

opnieuw aan orde

De plannen voor het Toeristisch Toekomstplan voor Texel komen vanavond (dinsdag) opnieuw aan de orde in een openbare raadsinformatieavond.

Het toekomstplan werd eind maart voor het laatst in het openbaar besproken door de politieke partijen. Alle ideeën, kaders en suggesties gingen toen zonder politieke besluitvorming terug naar wethouder Hennie Huisman (toerisme) zodat zij er opnieuw wat van kon maken. Toen werd er nog gesproken over dertien 'richtinggevende kaders' die het fundament moesten worden van het plan dat moet leiden tot balans tussen economie en natuurlijke rust/ruimte op het eiland.

In de plannen die vanavond worden gepresenteerd is sprake van zes pijlers waarin de ambities en een gewenst toekomstbeeld voor 2030 worden beschreven. De zes pijlers: “Stel het landschap met haar authentieke elementen centraal”, “Houdt elk Texels dorp uniek en leefbaar”, “Creëer bewust en waardevol bezoek”, “Stimuleer gastvrij en toekomstbestendig ondernemerschap”, “Stuur vanuit inzicht en heldere regelgeving” en “Wees duurzaam in woorden en daden.” De zes pijlers worden tijdens de presentatie aan de raad nader toegelicht. De raadsinformatieavond is vanaf 19:30 uur te volgen via de website van de gemeente.