Muskathlon

Baptistengemeente Texel doet zaterdag 26 juni mee aan de zogeheten Muskathlon om geld op te halen voor drinkwaterprojecten in Kenia.

Een Muskathlon is een ultieme sportieve uitdaging die normalter op een extreme locatie wordt gehouden om geld op te halen voor mensen die in armoede of onder verdrukking leven. Als gevolg van de coronamaatregelen doen de deelnemers dit jaar in de eigen woonplaats mee en zo ook op Texel.

Volgens voorganger David Lodder van de Baptistengemeente hebben zich inmiddels zo'n 25 mensen aangemeld om elk op een eigen manier op Texel in actie te komen. Zelf gaat hij op blote voeten tien kilometer hardlopen over het eiland voor de Muskathlon. "Er zijn plekken op de wereld waar kinderen op elke dag op blote voeten lange afstanden moeten afleggen voor schoon drinkwater en daar wil ik me graag voor inzetten."

Volgens David kunnen mensen zich nog aanmelden voor de Muskatlon die nu voor de gelegenheid Muskathlon@home heet. Dat kan bij Thomas Leerink via baptistentexel@gmail.com. Bakker Timmer heeft in het kader van de Muskathlon een actie opgezet waarbij mensen voor €7,50 via een stempelkaart voor de drinkwaterprojecten in Kenia (gesteund door de christelijke organisatie Compassion) langs de filialen kunnen rijden.