Wat ik zeggen wou..

IJsbaan

Herinrichting IJsbaan


Ik heb een aantal ideeën voor de herinrichting van het terrein van de ijsbaan en de omgeving. De vijver zou dicht gegooid moeten worden met puin en arme grond. Daarop moet een grote parkeergarage komen van twee dekken of twee lagen auto’s en op de begane grond éen laag of alleen maar kleine woningen. Ze moeten een nieuwe vijver maken aan de zuidkant van de Thijsseschool zonder eiland erin. Het skatepark moet dichter naar de nieuwe rotonde en de Emmalaan, met een walletje eromheen met klimop beplant en voor de kijkers daarop doorzichtige panelen.

Langs de Emmalaan moeten ze een groot gebied maken van 50x150 m. Daar zouden ze voor het mooie 50 cm moeten uitgraven, daarna puin erin bestraten met klinkers en als toetje goeie grond erover +12 cm en het juiste graszaad zaaien.

Om dat gebied moet een kleine verhoging steenblokken komen waar je op kunt zitten. ’s Winters met vriesweer zouden ze dat gebied 12 cm onder water kunnen zetten, zodat je dan tijdelijk daar kunt schaatsen.

Voor de makers is het dus wel de bedoeling dat het terrein waterpas gemaakt wordt en in het voorjaar kunnen de scholieren dan op het gras hun ding doen. Op de plek van de ‘oude’ ijsbaan kunnen dan allerlei demonstraties (trekkers- met paarden enzovoort) plaatsvinden. Om het terrein heen zou het fijn zijn als er een dichte haag zou komen van twee meter hoog.

Dan is er nog een groot stuk grond wat met extra wandelpaden en wat struiken aangenamer kan worden.

Harry Bakker, Den Hoorn