Afzwemmen in Molenkoog.
Afzwemmen in Molenkoog. Foto: March Heijnen

Dertig kinderen zwemmen af in Molenkoog

Na een korte aanloop van slechts vijfeneneenhalve week - met uitval van een paar lessen door te koud weer en een technische storing - hebben vrijdag bijna dertig kinderen afgezwommen in Molenkoog voor hun A-, B- of C-diploma.

Het A-diploma werd behaald door: Bram Westerlaken, Dylan Oosterhof, Jaimey Vlaming, Jason Gal, Lola Westerlaken, Lucie Kuiken, Mels Koning, Niek Mantje, Pien van Maldegem en Zep Maaskant. Voor het B-diploma zwommen met succes af: Boaz de Jong, Damian Bouthoorn, Djaro Prins, Joep Bakker, Julie Petiet, Lieke Ellen, Lizzy Bremer, Mats Bremer, Neeltje van Mierlo, Raven Beens, Sami de Bruijn, Stije van Nuland en Milan Smit. Het C-diploma werd behaald door: Floor Huizinga, , Juul Bakker en Juul van Melis. Het was de eerste keer dit jaar dat er kinderen afzwommen in het openluchtbad aan de Slingerweg in Den Burg.

Molenkoog ging dit jaar, als gevolg van de coronacrisis, zeven weken eerder open dan normaal, zodat mensen alvast banen konden zwemmen. Dat bleek volgens het zwembad in een grote behoefte te voorzien. "Dagelijks kwamen (en komen) gemiddeld zo'n 90 mensen trouw hun baantjes trekken."

Sinds 28 april worden er zwemlessen gegeven en er kan ook weer recreatief worden gezwommen. Volgens Molenkoog gebeurt dat allemaal nog met inachtneming van de coronamaatregelen. "Er moet nog steeds voor elke activiteit worden gereserveerd en is er een maximum aan het aantal bezoekers om afstand te kunnen waarborgen."

Er kan inmiddels ook weer worden gedoucht (was eerder nog niet mogelijk) en de kiosk is weer open. Die wordt dit seizoen gerund door Jelle Visser, nadat het college vorig jaar de huurovereenkomst met Pieter Boon niet wilde verlengen.