Politiebureau open

Het politiebureau aan de Pontweg in Den Burg wordt tot oktober tijdelijk weer opengesteld.

Volgens de politie gaat het om een uitbreiding van de service in het toeristenseizoen. Het bureau (Pontweg 104) is geopend op maandag en donderdag van 08:30 uur tot 13:00 uur. Mensen kunnen er dan zonder afspraak terecht voor het doen van een aangifte of voor het voeren van een informatief gesprek met de politie.


Het politiebureau in Den Burg werd in mei 2016 gesloten voor publiek. De politie ging daarna over op een 3D-aangifteloket (bij het bureau) waar mensen na een telefonische afspraak digitaal met een agent aan de overkant in contact kunnen komen. In het najaar van 2016 klonken in de politiek de eerste geluiden dat het bureau misschien iets te snel was gesloten en dat de sluiting het contact tussen de politie en anderen ook niet direct bevorderde.


Het politiebureau ging in 2018 voor de eerste keer weer tijdelijk open, maar dat was toen vanwege technische problemen met het 3D-loket. Door de tijdelijke openstellingen konden mensen toen meldingen en aangiften blijven doen. Volgens een woordvoerder speelt het 3D-loket nu geen enkele rol in de overwegingen om het bureau weer tijdelijk open te stellen. "Het is een uitbreiding van de service in het toeristenseizoen." Het 3D-loket is ook gewoon in gebruik (na het bellen van 0900-8844). Het bureau in Den Burg dateert van mei 2009 toen het PHH-gebouw (politie, ambulance en brandweer) officieel door toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst werd geopend.