Vrijdag 4 juni

De Zelfpluktuin met zomerbloeiers zoals Dahlia's en de klaprozen, korenbloemen, margrieten beginnen te bloeien!

Etalage-expositie Vogeltjes (brons, keramiek en olieverf) in Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) is 24/7 te zien. De galerie is open van wo t/m zo van 11 tot 17 uur.

‘Vischwijven’ is de titel van de expositie van (Hendrikje) Ericka Voortman in de boet van Ruud Bakker aan het fietspad tussen de Mokweg en de Stolpweg bij Den Hoorn. Dagelijks, vrije entrée.

10:00 Huifkartocht met de Jan Plezier vanaf de Nikadel in De Koog van 3 uur met de Jan Plezier, getrokken door Belgische trekpaarden over strand, door duinen en Slufter. Ma t/m Za. Reserveren: 0620097793

Zaterdag 5 juni

8:00 Expositie Groos in Kleine Boet van Ruud. Een ode aan de diversiteit! Karakters zoals muurbloempjes, driftkopjes, donderstralen en dwarsliggers. Werk van Hendrikje, Stolpweg 43, Den Hoorn. Vlakbij haar expositie 'Vischwijven' in de Boet van Ruud!

9:00 BirdingTexel organiseert een twee uur durende excursie op de noordkop. Aanvang 9:00 uur vanaf de parkeerplaats bij Strandpaviljoen Kaap Noord - De Cocksdorp. Info en boeken op www.birding.texel.com

9:30 Duik in de zee bij Ecomare Waarvoor ga jij naar Ecomare? Voor de zeehonden? Voor de vele dieren in het Zeeaquarium? Of voor de mooie tentoonstellingen? Koop je ticket met tijdslot op ecomare.nl en kom langs!

10:00 Tijdens de kunstroute " Hoge Berg" exposeren Margot Bik en Edwin Eduard Boering in Atelier BikArt met de expo: Zwart - Wit Het atelier BikArt bevindt zich op het achtererf van Meubelmakerij Tromp.

10:00 Elke zaterdag kan men meelopen met de Gezond Natuur wandelingen. Er wordt om 10 uur gestart bij stayokay in Den Burg. De wandelingen zijn er voor iedereen en het is gratis.

Zondag 6 juni

9:30 In de nieuwe tijdelijke tentoonstelling Weg van de Waddenzee bij Ecomare, ontdek je meer over trekvogels. Een deel van het jaar zien we ze in de Waddenzee. Maar waar zijn ze als ze hier niet zijn?

Maandag 7 juni

7:00 In juni is er altijd verse vis in Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog). De etalage-expositie is 24/7 te zien en de volledige collectie tijdens openingstijden (wo t/m zo van 11 tot 17 uur).

Dinsdag 8 juni

19:30 Online lezing over kunst en cultuur in de stad Florence. De lezing is thuis te volgen via Zoom. Kaarten zijn voor 5 euro te koop via www.kopgroepbibliotheken.nl