Sieme Zijm naar PSV JO-17
Sieme Zijm naar PSV JO-17 Foto: FC 's-Gravenzande

Sieme Zijm jeugdtrainer bij PSV

Sieme Zijm, oud-Texelaar en oud-profvoetballer van onder meer AZ Alkmaar, Sparta Rotterdam en FC Emmen, is vanaf komend seizoen de nieuwe assistent van Theo Lucius bij PSV JO-17.

Als voetballer was hij niet actief bij de Eindhovenaren, maar hij kijkt er enorm naar uit om aan de slag te gaan daar. "Danny Koevermans is een hele goede vriend van me. Hij is momenteel assistent trainer bij PSV vrouwen 1 en vertelde me leuke verhalen over de club. Daarna heb ik de stoute schoenen aangetrokken en gekeken wat er mogelijk was. Ik heb toen gesprekken gehad met PSV en een tijdje terug een goed gesprek gehad met Ernest Faber of ik de assistent wilde worden van Theo Lucius bij JO-17. Dat ga ik nu met heel veel passie en plezier doen."

Hij heeft in het verleden niet samen gespeeld met Theo Lucius, wel kende de twee elkaar al. "Als oud-voetballers kom je elkaar onderling wel eens tegen. Vanuit PSV werd gekeken wat klikte met elkaar, zo hebben ze besloten dat ik samen met Theo Lucius ga werken en ik ga er vanuit dat het allemaal goed zal komen."

Afgelopen seizoen was Sieme Zijm assistent bij AZ JO-18 en hoofdtrainer bij SV Den Hoorn (Zuid-Holland) 1. Nu gaat hij zich vol focussen op PSV. "Bij AZ was er geen mogelijkheid om fulltime aan de slag te gaan. Hier heb ik die mogelijkheid wel en die kan ik niet laten liggen."

De doelstelling die PSV JO-17 heeft, is zo hoog mogelijk eindigen en zoveel mogelijk jeugdspelers voor het eerste elftal opleiden. "Het is gewoon iets moois, ook als je ziet dat PSV een aantal goede spelers heeft opgeleid voor het eerste elftal. Denk aan bijvoorbeeld: Memphis Depay, Mohammed Ihattaren en Cody Gakpo. Het is gewoon een geweldige jeugdopleiding met een prachtige omgeving. Daarnaast is het ook voor de supporters van PSV mooi om te zien dat er veel spelers van het eerste elftal uit de eigen jeugd komen." Binnenkort overleggen Zijm en Lucius hoe ze komend seizoen te werk gaan bij de JO-17. Zo kan hij zich optimaal voorbereiden om zijn steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van de jeugdspelers. Zijm heeft bij PSV een contract getekend voor twee jaar, dat ingaat op 1 juli 2021 en loopt tot 30 juni 2023.