Dinsdag 1 juni

De showtuin voorjaarsbloeiers met Camassia's en Alliums staan in bloei. De Zelfpluktuin met zomerbloeiers zoals Dahlia's en de klaprozen, korenbloemen, margrieten beginnen te bloeien!

Kunst-Blog, kunstenaarsvereniging Zout Kunstenaarsvereniging ZOUT haar blog vernieuwd. Kijk hiervoor op https://texelzout.blogspot.com

‘Vischwijven’ is de titel van de nieuwe expositie van (Hendrikje) Ericka Voortman in de boet van Ruud Bakker aan het fietspad tussen de Mokweg en de Stolpweg bij Den Hoorn. Dagelijks, vrije entrée.

9:30 Het buitenterrein van Ecomare is open! Kom je kijken bij de zeehonden en vogels? Op het terras kun je ook heerlijk zitten, met uitzicht op de dieren. Koop vooraf je kaartje op de website. Ook de winkel is open.


10:00 Huifkartocht van drie uur met de Jan Plezier vanaf de Nikadel in De Koog. Getrokken door Belgische trekpaarden over strand, door duinen en Slufter. Ma t/m Za. Reserveren: 0620097793

11:00 Greet Swabedissen heeft een wisselende expositie van haar schilderijen bij Boerderijcamping "De Vrije Vogel", net buiten Oudeschild aan de Laagwaalderweg 21. Vrije toegang.

19:00 Vanavond vergadert de raadscommissie. Ga voor een actuele agenda naar www.texel.nl/gemeenteraad. Wilt u inspreken? Stuur dan een verzoek naar griffier@texel.nl.

Woensdag 2 juni

8:00 Expositie Groos in Kleine Boet van Ruud is een Ode aan de diversiteit! Karakters zoals muurbloempjes, driftkopjes, donderstralen en dwarsliggers. Werk van Hendrikje, Stolpweg 43, Den Hoorn. Vlakbij haar expositie 'Vischwijven' in de Boet van Ruud!

10:00 Elke woensdag kun je meelopen met de Gezond Natuur wandelingen. Er wordt om 10 uur gestart bij het Cafeetje in Oosterend. De wandelingen zijn er voor iedereen en het is gratis.

11:00 Terras en shop Museum Kaap Skil open Uitkijkend over het openluchtmuseum, geniet je van een lekkere kop koffie, soep, taart of broodje. Ook de Museumwinkel is open.

19:30 Vanavond vergadert de raadscommissie. Ga voor een actuele agenda naar www.texel.nl/gemeenteraad. Wilt u inspreken? Stuur dan een verzoek naar griffier@texel.nl.

Donderdag 3 juni

7:00 Etalage-expositie Vogeltjes (brons, keramiek en olieverf) in Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) is 24/7 te zien. De galerie is open van wo t/m zo van 11 tot 17 uur.

10:00 Elke donderdag kan men meelopen met de Gezond Natuur wandelingen. Er wordt om 10 uur gestart bij de Windroos (Maartenshuis, Ruijslaan 81) en bij de achteringang (aan de Jonkerstraat) van de Gollards in Den Burg. De wandelingen zijn er voor iedereen en het is gratis.