Daniël Eveleens, met zus Sarah en zijn ouders, krijgt een taart van schoolleider Floor Daemen (rechts).
Daniël Eveleens, met zus Sarah en zijn ouders, krijgt een taart van schoolleider Floor Daemen (rechts). Foto: Gerard Timmerman

Daniël de honderdste leerling op de Vliekotter

Een mijlpaal voor basisschool de Vliekotter in Oosterend. Donderdagmorgen werd de honderdste leerling feestelijk onthaald. Daniël Eveleens viel die eer te beurt. Op zijn vierde verjaardag werd de kleuter uit Oosterend toegezongen door 99 andere leerlingen, onder wie zijn zus Sarah en hun leerkrachten. Daniël kreeg een taart van schoolleider Floor Daemen, met daarop een foto van alle leerlingen.

Het gaat goed met de school in Oosterend. “We hebben veel instroom van leerlingen”, vertelt Floor Daemen. Aan het eind van dit schooljaar telde de kleutergroep 34 leerlingen, volgend schooljaar groeit dit zelfs tot boven de 40. Veel kinderen uit Oosterend en omgeving en enkelen komen van verder. Er zijn de afgelopen jaren veel jonge gezinnen in het dorp komen wonen, wat zich vertaalt in toestroom van nieuwe leerlingen, met name in de onderbouw. Daar zijn we hartstikke blij mee.”

De aanwas is ook een blijk van vertrouwen in de kwaliteit van de school en biedt een mooi toekomstperspectief, voor school en dorp. Voorlopig past het allemaal nog in het huidige gebouw, wel wordt op de Vliekotter voorzichtig nagedacht over uitbreiding van de school.

Afbeelding