Happy Stones een actie die wereldwijd en op Texel populair is.
Happy Stones een actie die wereldwijd en op Texel populair is. Foto: Wim Ploeg

"Happy Stones zijn iets moois"

Je ziet ze momenteel overal liggen. Gekleurde stenen met een tekst erop die bedoeld is om de mensen ermee te blij maken.

Happy Stones zijn stenen waar mensen een bepaalde tekst of wellicht een plaatje op kunnen zetten. Het is iets wat momenteel tijdens de huidige coronacrisis enorm populair is. Het kan coronaproof en zo is er alsnog wat te doen voor de mensen.


Wim Ploeg uit Oosterend is verrast over het grote aantal zwervende stenen op Texel. “Drie dochters van mij, zitten bij een activiteitenteam voor toeristen. Zij hadden iets op internet gezien over Happy Stones. Zij hebben deze activiteit op Texel niet verzonnen, maar vonden dit wel ontzettend leuk."

Er is momenteel veel animo voor. “Ik vind het gewoon iets heel moois. De mensen mogen de stenen meenemen, laten liggen, houden, maar als je een steen weer weg wilt doen, dan mag dat ook gewoon."


De stenen op Texel zijn op diverse plekken te vinden. "Het mooiste is als ze op bankjes ergens te vinden zijn. Sommige stenen kunnen een speciale boodschap aan iemand geven, waardoor dat iemand' s dag goed kan maken. Het is mooi om mensen hiermee blij te maken.” Op Facebook en Instagram zijn de afgelopen maanden wereldwijd honderden (lokale) groepen over Happy Stones ontstaan. Op www.bekijkhetmetwim.nl verwijst Wim naar een aantal van deze pagina's op Texel. Je kunt er ook tips lezen hoe je een steen of kei mooi kan versieren.