De ING en de Rabobank aan de Groeneplaats.
De ING en de Rabobank aan de Groeneplaats. Foto: Jeroen van Hattum

Bankenwereld in Den Burg in paar jaar tijd fors in verandering

Tot drie jaar geleden kende Den Burg nog drie verschillende bankkantoren (Rabo, ING en ABN Amro), binnenkort is er nog maar één waar klanten alleen op afspraak kunnen langskomen.

De ontwikkelingen gaan snel. In april 2018 sloot ABN Amro haar kantoor in de Parkstraat, twee weken geleden maakte Rabobank Kop van Noord-Holland bekend dat haar kantoor aan de Groeneplaats vanaf 1 juli een contactpunt wordt waar klanten op afspraak langs kunnen gaan en pal daarachteraan kwam het nieuws dat de ING per 11 juni haar kantoor aan de Groeneplaats definitief sluit.


Klanten van de ING kunnen volgens een woordvoerder van de bank vanaf dinsdag 15 juni terecht een ING-servicepunt bij Combi aan de Parkstraat in Den Burg. Zij kunnen daar langs gaan voor online-bankzaken, diverse dagelijkse bankzaken en hulp bij het installeren van de Mobiel Bankieren App. Het voor Texel dichtstbijzijnde ING-kantoor wordt na 11 juni aan de Nieuwstraat in Schagen. Texelaars kunnen daar terecht voor het ophalen van pincodes en wachtwoorden, dagelijkse bankzaken en persoonlijk advies op gebied van bijvoorbeeld hypotheken, beleggen en verzekeringen. Het kantoorgebouw van de ING wordt verkocht. Volgens een woordvoerder van de bank is het aan de nieuwe eigenaar om aan te geven of die de huidige pinautomaat van de ING aan het plein wil behouden. Het ING-kantoor aan de Groeneplaats dateert van 1997. De ING verhuisde toen van de Binnenburg naar het nieuwe kantoor op de plek waar eerder de VVV en de speelautomatenhal gevestigd waren. Het kantoor werd destijds ontworpen door Ronno Honingh uit De Koog.


In reacties op Facebook werd al geopperd dat het pand wellicht gebruikt zou kunnen worden voor de realisatie van betaalbare studio's en appartementen voor Texelse jongeren. Daar is grote behoefte aan. Er was op Facebook ook teleurstelling te lezen over het sluiten van de bank, maar dat werd meteen voorzien van een tegengeluid van een oud-bankmedewerker. Die merkte op soms nog maar twee klanten op een dag in een bankkantoor te zien en dat is onvoldoende voor een bank om een kantoor in de benen te houden.


Bij zowel de Rabobank als de ING komen de veranderingen in Den Burg voort uit reorganisaties die landelijk worden doorgevoerd. De Rabobank roept onder meer een mobiele bankservice in het leven die bij mensen thuis langs kan gaan.