Uit de school geklapt

Durperhonker


Een dag uit het leven van een 5-jarige Durperhonker

08:20

Samen met papa loop ik het schoolplein op, op weg naar de schuifdeur. Gelukkig staat juf al op me te wachten. ‘Goedemorgen’ zegt juf en ik zeg goedemorgen terug. ‘Doei pap’, ik zwaai nog even bij het raam. Ik loop naar de kapstok waar mijn grote witte tas hangt, daar stop ik al mijn spullen in. Mijn eten en drinken zet ik op de tafel in de gang. Als ik mijn Crocs heb aangetrokken loop ik de klas in. Ik loop naar de wasbak, in gedachte hoor ik juf al roepen: ‘Heb je je handen al gewassen?’ Op de tafels in de klas ligt al werk klaar, ik zoek mijn kleur en ga lekker aan de gang.

08:45

De time-timer gaat, we moeten opruimen. Nu gaan we in de kring. Juf vraagt aan ons welke dag het vandaag is. Juf heeft ons niet kunnen foppen, het is vrijdag en als ik naar de kalender kijk weet ik ook al dat het 21 mei is.

09:00

Juf zet het Digikeuzebord aan. Het is vandaag de oranje dag, ik moet dus nog even wachten voordat ik aan de beurt ben. Yes, de bouwhoek is nog vrij, snel swipe ik mijn naamkaartje erheen. Samen met mijn beste vriend bouw ik een kasteel, met een gracht eromheen, want het thema is water.

09:45

De time-timer gaat weer, opruimtijd. Juf Mâry staat al bij de deur op groep 2 te wachten en ik mag mee. We hebben een leuke schrijfdans-les. Lekker met onze handen in het scheerschuim, wat een feest! Jeetje, wat is die 8 goed gelukt.

10:15

Terug in de klas mogen we eten en drinken. Dat is leuk, want daarna mogen we buitenspelen! Ik ren naar de schuur. Wat een geluk, ik mag op de snelle fiets.

11:15

Juf telt tot 10. Snel gaan we twee aan twee in de rij staan. Binnen doe ik mijn schoenen weer uit en was mijn handen. In de kring doen we een rekenspel. Waar heeft juf het nou over? Gelukkig doet mijn vriend het voor en snap ik ook wat de bedoeling is.

11:45

We mogen nog een keertje kiezen op het Digikeuzebord. Ik kies voor de weektaak, want ik moet nog één taakje doen en dan ben ik klaar. Wel een lastige opdracht, maar juf ziet dat ik het moeilijk vind en komt me helpen. Samen lukt het!

12:15

Daar hoor ik de time-timer weer gaan. Handig hè, iedereen weet dat hij moet opruimen, juf hoeft het geeneens te zeggen. Nadat ik heb opgeruimd ga ik in de kring zitten, samen met juf wacht ik tot dat iedereen er is. Ik bedenk alvast hoe de dag was, zonnig of bewolkt?

We zeggen elkaar bij de schuifdeur gedag en lopen naar het hek. Wat was het een fijne dag vandaag, nu is het weekend, maar maandag ben ik er weer!

Doei juf Puck!


Puck van Hardeveld en Mâry Koorn

Leerkracht en leraar-ondersteuner op OBS Durperhonk