Joram Timmerman in De Dennen.
Joram Timmerman in De Dennen. Foto: Kook Atelier

Kook Atelier opent tweede locatie

In Grand Hotel Opduin opent in de nazomer een tweede vestiging van Het Kook Atelier van chef-kok Joram Timmerman. In 2020 vestigde Het Kook Atelier zich op Oost. In een uitgebreid persbericht licht Jorams' partner Valerie Jongeneel één en ander toe.

Valerie stelt: "Het roddelcircuit op het eiland liet van zich horen. 'Gaan jullie stoppen op Oost? Worden jullie overgenomen door een grote keten? Hebben jullie de crisis niet overleefd?' Niets is minder waar. Het ondernemersduo heeft de samenwerking gezocht met een plek die Joram niet onbekend is, hier begon het voor hem allemaal."

Kook Atelier Opduin

Floris Jan Zwaag, directeur Grand Hotel Opduin: “Ik vond het een charmant en een spannend idee. Het is een mooie aanvulling op onze bestaande faciliteiten. En laat een mooie samenwerking zien in de wereld van hospitality en gastronomie. We verwachten in augustus de verbouwing van onze Greenhouse te hebben afgerond.”


Restaurant het Kook Atelier zal vanaf het moment dat de restaurants weer open mogen, zijn deuren in eerste instantie op Oost heropenen. Timmerman: “Dankzij ons creatieve en ambitieuze team zijn we er straks weer helemaal klaar voor, op Oost én in Opduin! En heropenen met een geheel nieuw Served by Nature menu.” De exacte datum van de opening van het Kook Atelier Opduin is naar verwachting aan het einde van de nazomer.

Samenwerking

Joram Timmerman: “Afgelopen jaar hebben wij veel gasten niet kunnen verwelkomen vanwege de grootte van ons tijdelijke restaurant op Oost. Daarnaast gaan we deze winter verbouwen en zouden we graag het restaurant doorzetten. Alleen was de vraag wel hoe we dat konden doen…” Het team doet het graag ‘net even anders’ en zocht dus ook naar een geschikte locatie buiten Oost. Valerie Jongeneel: “Zo ontstond het idee om Grand Hotel Opduin te benaderen. En onze culinaire invulling aan de Greenhouse te geven terwijl we op Oost richting de herfst en de verbouwing in de winter gaan.”


Aan Valerie wordt de vraag voorgelegd of zij een definitieve tweede vestiging openen. Dat weten we nog niet. Dat is ook afhankelijk van hoe alles verloopt. Maar het is geen actie voor 3 maanden, dat mag duidelijk zijn."