Vrijdag 21 mei

Kunst in Schapenboet ‘Vischwijven’ is de titel van de nieuwe expositie van (Hendrikje) Ericka Voortman in de boet van Ruud Bakker aan het fietspad tussen de Mokweg en de Stolpweg bij Den Hoorn. Dagelijks, vrije entrée.

Vogeltjes (etalage-expo) Etalage-expositie Vogeltjes (brons, keramiek en olieverf) in Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) is 24/7 te zien. De galerie is open van wo t/m zo van 11 tot 17 uur.

8:00 Expositie Groos in Kleine Boet van Ruud Ode aan de diversiteit! Karakters zoals muurbloempjes, driftkopjes, donderstralen en dwarsliggers. Werk van Hendrikje, Stolpweg 43, Den Hoorn. Vlakbij haar expositie 'Vischwijven' in de Boet van Ruud!

9:30 Het buitenterrein en de winkel van Ecomare zijn open! Op het terras kun je ook heerlijk zitten, met uitzicht op de dieren. Koop vooraf je kaartje op de website.

10:00 Huifkartocht van 3 uur met de Jan Plezier, getrokken door Belgische trekpaarden over strand, door duinen en Slufter. Ma t/m Za. Reserveren: 0620097793

11:00 Marian Smit en Maurice Christo van Meijel tonen een installatie over vis met o.a. papierstructuren. Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) is open van woensdag t/m met zondag van 11 tot 17 uur.

11:00 Lentetentoonstelling Barbara de Clercq (brons), Kathja Smits (keramiek), Serge de Vries en Stella Burggraaf (schilderijen). Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) is open woensdag tot en met zondag 11 tot 17 uur.

11:00 Greet Swabedissen heeft een wisselende expositie van haar schilderijen bij Boerderijcamping "De Vrije Vogel", net buiten Oudeschild aan de Laagwaalderweg 21. Vrije toegang.

11:00 Terras en shop Museum Kaap Skil zijn open. Welkom op het mooiste terras van Oudeschild! Uitkijkend over het openluchtmuseum, geniet je van een lekkere kop koffie, soep, taart of broodje. Ook de Museumwinkel is open. Loop gerust eens binnen!

Zaterdag 22 mei

9:00 BirdingTexel organiseert een twee uur durende excursie op de noordkop. Aanvang 9:00 uur vanaf de parkeerplaats bij Strandpaviljoen Kaap Noord - De Cocksdorp. Info en boeken op www.birding.texel.com

Zondag 23 mei

9:00 Welke aanpassingen hebben duikende vogels om onder water aan hun eten te komen? Bekijk het filmpje met bioloog van Ecomare Arthur Oosterbaan op ecomare.nl/week-van-de-biologie-2021.

9:00 BirdingTexel organiseert een twee uur durende excursie op de noordkop. Aanvang 9:00 uur vanaf de parkeerplaats bij Strandpaviljoen Kaap Noord - De Cocksdorp. Info en boeken op www.birding.texel.com

9:00 BirdingTexel organiseert een twee uur durende vogelexcursie door de Slufter. Aanvang 9:00 uur bij de parkeerplaats Café-Restaurant 'De Slufter' ,Slufterweg. Boeken op www.birding.texel.com

Dinsdag 25 mei

19:30 Online opvoedcafé met thema: 'Verschillend denken over opvoeden heeft pluspunten'. Meedoen is gratis. Aanmelden voor een inlogcode via www.kopgroepbibliotheken.nl