Voorbeeld van een ondergrondse parkeergarage in de duinen.
Voorbeeld van een ondergrondse parkeergarage in de duinen. Foto: Parkeer- en verkeerscirculatieplan De Koog

"Bouw parkeergarage in duinen bij De Koog"

Een parkeergarage in de duinen bij camping Kogerstrand in De Koog, een extra parkeerdek op de parkeerplaats aan de Nikadel en een deel van het parkeerterrein bij paal 21 reserveren voor gasten van Kogerstrand.

Het zijn een aantal ideeën die worden opgeworpen in het nieuwe parkeer- en verkeerscirculatieplan van De Koog dat momenteel ter inzage ligt. Dat moet leiden tot betere doorstroming van het verkeer in De Koog (het staat nu nog wel eens vast op de Nikadel) en het moet ertoe leiden dat er beter geparkeerd kan worden in het dorp.


Meest opvallende idee is een ondergrondse parkeergarage in de duinen bij Kogerstrand (paal 20). Voorgesteld wordt de mogelijkheden te onderzoeken, omdat bij de camping de parkeervraag dusdanig groot is dat uitbreiding van de parkeergelegenheid wenselijk is. "Een parkeergarage in de duinen biedt naast extra parkeercapaciteit ook de mogelijkheid te worden ingezet als waterkering. Door het duin terug te plaatsen over de parkeergarage wordt het landschap niet verstoord." Als voorbeeld wordt een ondergrondse parkeergarage in de duinen van Katwijk genoemd. Voor De Koog zou het niet compleet nieuw zijn; onder De Buteriggel is in de duinen ook al een vrij grote ondergrondse parkeergarage voor gasten en gebruikers van De Buteriggel. Volgens het plan - opgesteld door de Antea Group - zou onder meer gekeken moeten worden wat er mogelijk is omdat de duinen te boek staan als Natura 2000-gebieden en als stikstofgevoelig. Het bestemmingsplan zou ook gewijzigd moeten worden om een ondergrondse parkeergarage mogelijk te kunnen maken.


Ander voorstel om het parkeerterrein aan de Nikadel opnieuw in te richten en daarbij half verdiept aan te leggen, zodat het (deels) voorzien kan worden van een extra parkeerdek. Het terrein is bestemd als 'verkeer-parkeerterrein' waardoor (her)ontwikkeling volgens het parkeer- en verkeerscirculatieplan mogelijk is. "Hiermee kan de parkeercapaciteit vergroot worden en er kan ingespeeld worden op de stijgende parkeervraag." Het parkeerterrein aan de Nikadel biedt op het moment plaats aan circa 443 auto's en 10 bussen. De gemiddelde bezettingsgraad is 46 procent en dat kan op piekmomenten oplopen tot boven de 90 procent. Opgemerkt wordt dat de parkeervakken op het moment vrij smal zijn (circa twee meter) en dat het geen kwaad kan de breedte te vergroten naar 2,5 meter. Voorgesteld wordt ook meteen een aantal camperplekken op het parkeerterrein aan de Nikadel aan te leggen (of om campers uit de bebouwde kom te weren) en om een kiss and ride voor touringcars aan te leggen.


Het reserveren van circa 40 parkeerplaatsen bij het parkeerterrein van paal 21 in de zomermaanden voor gasten van Kogerstrand zou eveneens moeten helpen om de parkeerdruk bij Kogerstrand te verminderen. Volgens het parkeer- en verkeerscirculatieplan is er op het parkeerterrein nabij paal 21 voldoende restcapaciteit waardoor een deel voor Kogerstrand bestemd zou kunnen worden. Andere ideeën in het plan: betere verwijzing naar parkeerplaatsen, een maximale parkeerduur van twee uur in de woonstraten tussen 9:00 en 17:00 uur, een fietsverbod in de Dorpsstraat, maximaal één uur parkeren bij de Lidl, venstertijden voor bevoorradend verkeer en een herinrichting van het Mienterglop naar 30 km per uur.

De gemeente sprak op 27 februari 2020 met diverse partijen in De Koog over de knelpunten en wensen in het dorp. De resultaten werden op 8 januari 2021 via een online-bijeenkomst teruggekoppeld met betrokken partijen. Het parkeer- en verkeerscirculatieplan ligt tot en met 7 juni bij de gemeente ter inzage. Plan en zienswijzen worden in het najaar door de gemeenteraad besproken.