Watersporten met de jeugdsportpas.
Watersporten met de jeugdsportpas. Foto:

Jeugdsportpas Texel weer van start

De jeugdsportpas waarmee basisschoolkinderen uit de groepen 6, 7 en 8 en leerlingen uit de eerste klas van het voortgezet onderwijs sporten kunnen uitproberen gaat vanaf maandag 31 mei weer van start.

Vijf sportaanbieders verzorgen tot vrijdag 25 juni een kennismakingscursus van vier lessen, met uitzondering van golfsurfen en kaatsen. Doel van de kennismaking is kinderen een zo breed mogelijke sportoriƫntatie te geven en de drempel naar sport te verlagen.


Deelname is gratis, dit komt mede doordat de gemeente Texel een lokaal Sportakkoord heeft ondertekend.


Dit heeft als doel dat iedereen op Texel zonder drempels en met plezier kan meedoen met sport en bewegen. Kinderen kunnen na afloop van de kennismaking volgens de gemeente lid worden van een club of vereniging, maar dat is niet het doel op zich.


De komende periode staat in het teken van buitensporten. De kinderen kunnen kiezen uit atletiek bij AV Texel en kaatsen bij Sportstichting Texel, beide vinden plaats op het C-veld op Sportpark Zuid in Den Burg.


Op de woensdag kunnen kinderen kiezen om eenmalig kennis te maken met golfsurfen bij Surfschool Foamball. Daarnaast kan opgegeven worden voor Hip Hop bij House of Dance en scouting bij Scouting Texel.


De organisatie van de Jeugdsportpas is in handen van Sportstichting Texel. Opgeven kan tot 28 mei via www.sportstichtingtexel.nl/jeugdsportpas voor meer info connie@sportstichtingtexel.nl.