Wat ik zeggen wou

Emmalaan


In de TC van 18 mei vraagt Co van Heerwaarden zich af waarom het zo lang moet duren voordat er iets gebeurt aan de fietsgoot Emmalaan. De gemeenteraad was unaniem van mening dat er iets moet gebeuren aan de levensgevaarlijke inrichting van de fietsgoot. GroenLinks kwam met een motie waarin gepleit werd voor een tijdelijke, goedkope en snel te realiseren oplossing (voetpad wordt fietspad met ernaast een eenvoudig voetpad). Een definitieve oplossing zou dan kunnen samengaan met de herinrichting van de IJsbaan.


Helaas wilden de PvdA samen met TB en de VVD hierin niet meegaan en kwamen met een amendement waarin gepleit wordt voor een oplossing met borden (nog meer borden, waardoor het nog onoverzichtelijker wordt dan het al is). Deze “oplossing” zou dan moeten worden geëvalueerd en gerapporteerd aan de raad in november. Als de evaluatie negatief zou uitvallen (waarvoor geen criteria worden genoemd; aantal ongelukken?) wil men meer onderzoek doen naar een definitieve oplossing met een rapportage aan de raad vóór het einde van 2021.

Kortom: lapmiddelen, onnodig onderzoek en veel vertraging.


Zoals Co van Heerwaarden zegt: ambtelijke molens draaien traag, maar het wordt nog beroerder als een deel van de gemeenteraad meedoet aan deze bureaucratie en dit zelf in de hand werkt.


Gijs Berger,

Den Burg