Emmalaan opnieuw afgesloten van 25 mei tot en met eind juli

De Texelse AannemingsCombinatie begint dinsdag 25 mei (na de Pinksteren) met werkzaamheden aan de Emmalaan in Den Burg tussen de Haffelderweg en de Slingerweg.

Dat betekent dat de Emmalaan tot eind juli is afgesloten voor doorgaand verkeer tussen de nieuwe rotonde aan de Elemert en het Schilderend. Dat is inclusief het gedeelte ‘fietsstraat’ waar auto’s en fietsers de rijbaan delen. Het gedeelte Emmalaan tussen de Haffelderweg en de Slingerweg wordt heringericht, het riool wordt vervangen en er komt een nieuw wegdek met veilige oversteekplaatsen. Voetgangers, fietsers en automobilisten worden met borden omgeleid, de hulpdiensten zijn op de hoogte van de afsluiting.


Het gemeentehuis, tennisvereniging Deuce, StayOkay en de OSG blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar, evenals de prikpost van de GGD in de TXL sporthal en de testlocatie van de GGD bij schietsportcentrum Odysseus. Deze zijn via de inrit tegenover de VVV bereikbaar. Parkeren bij het gemeentehuis en de TXL sporthal blijft mogelijk en wordt ook aangeduid met borden. Voor voetgangers die ter hoogte van de Haffelderweg de Emmalaan willen oversteken, wordt een tijdelijke oversteekplaats aangelegd. Lopen of fietsen vanaf de Pontweg naar het gemeentehuis of de OSG gaat via de inrit tegenover de VVV.


Het werk aan de Emmalaan tussen de Haffelderweg en de Slingerweg is de vierde fase van de werkzaamheden aan de Emmalaan. In de eerste drie fases werd het traject tussen de Haffelderweg en de Pontweg onder handen genomen (inclusief aanleg van de 'fietsstraat'). Volgens de gemeente vindt de nieuwe afsluiting van de Emmalaan (die op Facebook het nodige gemopper opleverde) nu plaats omdat het aansluit op de openstelling van het traject Nieuwlanderweg-Kogerweg-Akenbuurt een aantal dagen geleden. "Bij de planning van de werkzaamheden is het uitgangspunt altijd om de ontsluiting van in dit geval Den Burg voor verkeer te borgen.”