Het kantoor van de Rabobank aan de Groeneplaats in Den Burg.
Het kantoor van de Rabobank aan de Groeneplaats in Den Burg. Foto: Jeroen van Hattum

Rabobank in Den Burg vanaf 1 juli verder als Rabo Contactpunt

Het kantoor van de Rabobank aan de Groeneplaats in Den Burg wordt vanaf 1 juli een Rabo Contactpunt waar klanten van de bank voortaan op afspraak kunnen langskomen.

Dat heeft Rabobank Kop van Noord-Holland vandaag aan haar klanten laten weten. Het kantoor gaat niet dicht, maar zomaar even binnenlopen is er vanaf 1 juli niet meer bij. Klanten wordt verzocht vanaf dan een afspraak te maken, zodat ze op de afgesproken tijd kunnen langs komen bij het kantoor.


Volgens directievoorzitter Harry Nieuwenhuizen van Rabobank Kop van Noord-Holland komt de verandering voort uit ontwikkelingen die de bank al voor ogen had en het afgelopen jaar zijn versneld als gevolg van de coronacrisis.


Zomaar binnenlopen bij een kantoor is sindsdien al een stuk minder en klanten van de bank doen sinds het uitbreken van de crisis en het thuisblijven ook veel meer bankzaken vanuit huis. In Den Helder, Hollands Kroon en Schagen leiden de veranderingen tot sluitingen van kantoren, maar zover wil de Rabobank op Texel niet gaan. “Veel zaken kunnen thuis worden geregeld, maar voor bijvoorbeeld het afgeven van volmachten of het regelen van bankzaken na een overlijden, is het praktisch om op kantoor langs te kunnen komen. Het voordeel van het maken van een afspraak is dat de medewerker van de bank zich dan ook op het bezoek kan voorbereiden.” Een andere verandering op Texel is dat de pinautomaat die nu nog binnen staat in het kantoor aan de Groeneplaats per 1 juli gaat verdwijnen.


De pinautomaat buiten aan de Groeneplaats blijft volgens de bank vooralsnog gehandhaafd. Mensen die moeite hebben met pinnen en graag assistentie hebben, kunnen volgens Nieuwenhuizen op termijn onder meer bij Primera terecht. “Geldmaat, dat de pinautomaten onder zijn hoede heeft, maakt daarvoor afspraken met een aantal winkelketens.”


De bank roept ook een mobiele bankservice in het leven die bij mensen thuis langs kan gaan als zij behoefte hebben aan hulp en assistentie. De mogelijkheid om geld te storten blijft eveneens aan de Groeneplaats bestaan. “Er is een geldautomaat voor het opnemen van contant geld en een sealbagautomaat voor het afstorten van contact geld door ondernemers, beiden voor zowel Rabobankklanten als klanten van andere banken.”