Het team 2COOL4SCHOOL, rechtsonder '2crew4you'.
Het team 2COOL4SCHOOL, rechtsonder '2crew4you'. Foto: House of Dance

House of succes

De wedstrijdteams van House of Dance zijn zondag in de prijzen gevallen tijdens het online dance-event van "Shell we Dance" en UDO (United Dance Organisation) Open championships.

Wegens de coronaomstandigheden was het helaas weer niet mogelijk om de wedstrijden in een vol theater te organiseren en werd het zoals alle andere edities dit seizoen gedaan via een livestream met vele kijkers. De wedstrijdteams hebben na keihard trainen een dansvideo opgenomen en getoond via de livestream. De dansbond UDO organiseerde een open wedstrijd waardoor de tegenstanders niet alleen uit Nederlandse teams bestonden, maar ook vanuit Duitsland, Sweden, België, Engeland en zelfs Thailand. De jongste telgen luisterend naar de naam ‘2COOL4SCHOOL’ behaalden de tweede plaats in de leeftijdscategorie 6 tot en met 10 jaar bij de dansbond ‘Shell we Dance”. Later die dag wisten ze bij dansbond ‘UDO’ een vierde plaats te behalen. Het was hun eerste wedstrijd en coaches Whitney Valk en Jazzlin Schenk zijn daarom extra trots. Het team 2STEPS1WAY heeft deelgenomen in de leeftijdscategorie 10 tot en met 14 jaar en is tijdens de vorige wedstrijd gepromoveerd naar een hoger niveau. Ze hebben heel goed hun best gedaan maar zijn dit keer niet in de prijzen gevallen.


Hetzelfde geldt voor het wedstrijdteam 2HARD2HANDLE, dat een vierde plaats wist te bemachtigen in de categorie 14 tot en met 16 jaar bij de dansbond UDO en zijn bij ‘Shell We Dance’ gepromoveerd naar een hoger niveau. Het meest gevorderde wedstrijdteam 2CREW4YOU heeft deelgenomen in de categorie 18+ op het hoogste niveau van Nederland en zijn bij beide dansbonden eerste geworden.

Afbeelding