Sil van Dijk, Nico Kremer, Jan Bloem en Jacob Mechielen, kijken ontzettend uit naar volgend seizoen.
Sil van Dijk, Nico Kremer, Jan Bloem en Jacob Mechielen, kijken ontzettend uit naar volgend seizoen. Foto: Dirk Kalverboer

Oude bekende hoofdtrainer SVO

Nico Kremer is vanaf komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van SV Oosterend. Hij volgt daarmee Ruben Duinker op. Het is niet de eerste keer dat hij de klus als hoofdtrainer van SV Oosterend bekleedt, in het verleden was hij ook al actief bij de club.

Het bestuur heeft begin dit jaar contact gezocht met Nico. "Ik werd benaderd of ik de nieuwe hoofdtrainer bij SV Oosterend wilde worden. Ik heb er wel even over na moeten denken, maar voor mij is het belangrijk hoe de spelersgroep erin staat. Dat was gelukkig goed. Daarnaast is er momenteel een uitstekende lichting en ik kijk er enorm naar uit om met de ploeg aan het werk te gaan.

Jan Bloem, sinds 1 mei de nieuwe voorzitter bij SV Oosterend, zei het volgende over de aanstelling: "Ruben Duinker heeft vorig seizoen al aangegeven dat hij zou stoppen. Toen gingen wij op zoek naar een nieuwe trainer. Wij willen als club het liefst een trainer die woonachtig is op Texel. Vanuit de spelersgroep van zowel het eerste als van het tweede werd de naam van Nico genoemd. Nico is hier vroeger ook trainer geweest en de spelers weten wat ze aan hem hebben."


Nico Kremer hoopt met de ploeg een periodetitel te pakken. "Je moet altijd reëel blijven of het lukt, maar we gaan er alles aan doen om zo ver mogelijk te komen. We moeten alleen niet vergeten dat Ruben Duinker het uitstekend gedaan heeft bij SV Oosterend. Ik hoop die lijn door te trekken. Ik voel geen druk, het is meer gewoon een ontzettend leuke uitdaging. Ik heb mijn trainers licentie gehaald bij de KNVB en heb erg veel geleerd. Ik heb er zin in om dat nu op te pakken." De afgelopen twee seizoenen voor corona was Nico Kremer actief als hoofdtrainer bij ZDH 1.


Hij is voor één seizoen vastgelegd. Ergens in het nieuwe seizoen gaan ze kijken of de club en hijzelf langer met elkaar door willen. De huidige coronacrisis heeft voor hem geen invloed gehad of hij dit wel of niet moest doen. "Je hebt er geen invloed op, je zou nu moeten afwachten hoe het gaat, ook als club zijnde moet je verder. Je moet een doel stellen, wij hopen dat we aankomend seizoen gewoon helemaal uit kunnen spelen."

Ik merk hier echt het wij gevoel

De club zit bij hem in zijn hart. "Ik hou van de club, je weet hoe de sfeer hier is, die is heel goed en ik vind het prachtig dat ik met zo'n goede selectie ga samenwerken."

Sil van Dijk en Jacob Mechielsen werden door Nico gepolst of zij erbij wilden zijn als elftal begeleiders. "Ik weet wat ik aan ze heb en ik weet daardoor dat zij de aangewezen personen zijn. De heren hoefden niet lang na te denken om elftalbegeleider te worden bij de club.

Sil van Dijk. "Ik had bij mezelf zoiets dat ik mijn steentje wilde bijdragen aan de club. Ik ben trots op de club en op het elftal dat er nu staat. Ik heb gewoon zin om de club te helpen. " Het is de eerste keer dat hij elftalbegeleider wordt van SV Oosterend. In het verleden was hij wel actief als hoofdtrainer van de club. Zelf zal Sil als elftalbegeleider iedere wedstrijd aanwezig zijn, op de trainingen zal hij niet aanwezig zijn. Wel zal hij Nico helpen waar dat nodig is.

Ook Jacob Mechielsen zal erbij zijn als elftalbegeleider. "Ik ben voorheen drie jaar trainer geweest van het eerste. Daarnaast was ik de afgelopen drie jaar ook elftalbegeleider bij Ruben Duinker. De groep is ontzettend goed. Ik merk hier echt het 'wij-gevoel'. De wil om te winnen en de gezelligheid maken het zo leuk. Ik hoop dat we dit elftal weer op de kaart kunnen zetten en dat we met leuk voetbal er alles aan doen om het hoogste te behalen. Daarnaast is het ook heel belangrijk dat de klik en de gezelligheid er is."

Jacob zal zowel op trainingen als tijdens de wedstrijden aanwezig zijn. "Ik ga me richten op de blessurebehandelingen, dat doe ik zowel op trainingen als in wedstrijden. Ik heb het een paar jaar geleden al gedaan, je doet wat je kunt doen en het had een positief effect op de spelers, vandaar dat ik dat ook ben blijven doen."

Over volgend seizoen is men heel positief. Jan Bloem: "Iedereen binnen de club gaat met respect met elkaar om, dat is iets heel moois. Ik ben zelf al 42 jaar lid van de club en deze club laat ik niet vallen. Wij zijn als bestuur blij met hoe het nu gaat. Vanaf volgend seizoen hebben we drie senioren elftallen. We hebben een gedreven jong bestuur met een goede penningmeester, de club is financieel gezond. We kijken uit naar de dingen die komen gaan in de toekomst."


-Dirk Kalverboer