Corona zet ook streep door het HavenVIStijn en de Landbouwdag

Opnieuw gaat er dit jaar een streep door enkele grote Texelse evenementen: het HavenVIStijn en Landbouwdag Texel.


“Door het coronavirus en alle bijkomende onzekerheden in de visserij hebben wij besloten ook het HavenVIStijn van 2021 NIET door te laten gaan”, meldt het organiserende Team HavenVIStijn.

Het HavenVIStijn, een feestelijke manifestatie op de haven in Oudeschild in het teken van vis, vissers en visserij, stond voor zaterdag 14 augustus op de Evenementenkalender.

Landbouwdag

Het bestuur van Stichting Landbouwdag Texel heeft besloten dit jaar geen Landbouwdag te houden. Die was gepland op donderdag 22 juli.

“De onzekerheden rondom de organisatie van dit evenement zijn te groot. Is de 1,5 meter regel nog van kracht? Moet er getest worden bij entree? Wie betaalt deze kosten? Of moeten we controleren op aanwezigheid van een vaccinatiepaspoort? Allemaal vragen die niet beantwoord kunnen worden.”

“Landbouwdag Texel is een ontmoetingsplek voor allerlei mensen; agrariërs, sponsoren, toeristen, Texelaars, kortom iedereen. Op deze dag moeten spontane ontmoetingen mogelijk zijn en niet worden gehinderd door looplijnen, bezoekersaantallen of andere richtlijnen. Het bestuur wil geen concessies doen door een uitgeklede dag te organiseren. We vertrouwen op betere tijden in 2022.”

Andere grote evenementen die voor dit jaar zijn geschrapt, zijn de 60 van Texel, de Ronde om Texel en de Texel Halve Marathon.