Denise passeert teammanager Jürgen Mettepenningen die tevreden toekijkt.
Denise passeert teammanager Jürgen Mettepenningen die tevreden toekijkt. Foto: Foto: Davy de Blieck/ Pauwels Sauzen Bingoal

Prima debuut Denise op de weg

Bij haar eerste UCI-wegwedstrijd heeft veldrijdster Denise Betsema in Wichelen (België) afgelopen zaterdag beslag gelegd op een keurige 18e plaats in een deelnemersveld van 153 rensters.

Na een pittige koers met een lengte van 123 km en een gemiddelde snelheid van 40 km/u had ze in de finale nog genoeg power in de benen om zich vooraan in de wedstrijd te kunnen melden. Helaas moest zij in de eindsprint in de remmen knijpen door een valpartij vlak voor haar en eindigde ze daardoor als 18e met een achterstand van slechts acht seconden op winnares Lorena Wiebes.

In aanloop naar het veldrijseizoen, dat in september begint, besloot het team van Denise om voor de crossers een aantal wedstrijden op de weg te gaan rijden. Mede omdat het aanbod van mountainbikewedstrijden in verband met de coranamaatregelen zeer beperkt is. Voornamelijk omdat de rensters competitie in de benen nodig hebben in hun trainingsprogramma. Zowel haar ploeg als Denise beleefden zaterdag een leuke primeur: de GP Eco-Struct in het Oost-Vlaamse Wichelen was niet alleen de eerste UCI-wegwedstrijd ooit voor het team van Pauwels Sauzen/ Bingoal, maar ook voor Denise Betsema. Ondanks een salto na de finish liep dat goed af. Denise heeft tijdens haar wedstrijd vooral genoten. "Ik heb wel wat kleine koersen op de weg gereden in Nederland, maar nooit op dit niveau. Maar het was leuk! Het was vrij nerveus en ik probeerde steeds om voorin te blijven."