Fietser op de Emmalaan.
Fietser op de Emmalaan. Foto: Jeroen van Hattum

GroenLinks wil af van ‘fietsstraat'

GroenLinks dient tijdens de raadsvergadering vanavond een motie in die al kort na openstelling een einde moet maken aan de huidige situatie aan de Emmalaan in Den Burg. De partij roept op om snel weer een apart fietspad te realiseren.

GroenLinks roept het college op om op de kortst mogelijke termijn het voetpad aan de schoolzijde van de Emmalaan op te waarderen tot fietspad en voor voetgangers een alternatief pad te realiseren en de kosten te melden aan de raad en mee te nemen in de Halfjaarrapportage 2021.

Tevens wil de partij dat het college voor het einde van 2021 een voorstel aan de gemeenteraad voorlegt, al dan niet in combinatie met de herinrichting van de ijsbaan, dat regelt dat fietsers komende vanaf de Schildereind-kant de Emmalaan niet over hoeven te steken en de gemeenteraad hierover te informeren.


Tot slot wil de partij dat het college uitzoekt of deze tijdelijke oplossing op termijn vervangen zou moeten worden door een aanpassing van het huidige ontwerp van de rijbanen met middenberm, en de gemeenteraad voor het einde van 2021 hierover te informeren c.q. een (budget-)voorstel te doen.

Sinds de openstelling van de Emmalaan regent het klachten op sociale media van mensen die de gevonden oplossing op zijn minst onprettig vinden. “Het is wachten tot er een ernstig ongeluk gebeurt” is geen opmerking die zelden de revue passeert.