Eerst aangesproken, pas daarna handhavend optreden

Robert Nouwen van restaurant Quinty's laat maandag weten dat de gemeente coulanter op is gaan treden. (vervolg pagina 1).

Robert stuurt: "Ondertussen mogen de serres die van boven, voor en opzij open kunnen, dus wel open. Geen regel maar ‘coulance’. Wel jammer voor diegene waar dit allemaal niet open kan…"

Het is een opsteker. Vorige week vroeg hij de boa's of de serre niet op één of andere manier dan toch open kon. Vorige week werd er flink gehandhaafd. "Waar ik dus de schuld van kreeg, maar ik kreeg ook weer gasten die boos waren dat mijn serre dicht was."

De gemeente werd donderdag gevraagd hoe het ging: "De gemeentelijke toezichthouders komen met regelmaat in alle dorpen. Niet alle terrassen voldeden in de afgelopen week aan de regels. Deze ondernemers zijn hierop aangesproken, wij proberen samen met hen mogelijkheden te vinden om toch te voldoen. In de meeste gevallen konden terrassen met enkele aanpassingen open. In de dorpscentra is het druk en is de ruimte voor (extra) terrassen beperkt. "Met name in de Dorpsstraat zijn veel terrassen in de laatste jaren dichtgemaakt als serre. Veel van deze voormalige terrassen kunnen nu niet aan de eisen voor een buitenterras voldoen, tenzij er ingrijpende aanpassingen worden gedaan zoals het verwijderen van zijwanden. Ondernemers worden in eerste instantie aangesproken op het naleven van de regels. Het doel daarvan is zo veel mogelijk buitenlucht op de terrassen om daarmee besmettingen zo veel mogelijk te voorkomen. Met ondernemers wordt gekeken op welke wijze aanpassingen mogelijk zijn om zo veel mogelijk buitenlucht op de terrassen te realiseren. Indien een ondernemer niet kan voldoen aan de eisen voor een buitenterras, moet hij helaas gesloten blijven. Er wordt handhavend opgetreden tegen ondernemers die, nadat zij zijn aangesproken, toch open gaan terwijl ze niet aan de eisen voldoen.”