Vaccineren op Texel gaat niet via RIVM

Texelaars die zich op Texel zelf willen laten vaccineren tegen het coronavirus kunnen dat niet via de uitnodiging van het RIVM regelen.

Dat heeft GGD Hollands Noorden gisteren laten weten. Het gaat om bewoners van het eiland van 18 tot en met 59 jaar oud van wie sinds kort bekend is dat zij zich ook in de TXL sporthal in Den Burg kunnen laten vaccineren.

Volgens de GGD kan deze groep een afspraak maken voor de prikpost in de TXL sporthal via een uitnodiging van de gemeente. Deze uitnodigingen worden volgens de GGD vanaf volgende week verstuurd (mensen mét medische indicatie krijgen de uitnodiging via de huisarts). Het RIVM is deze week begonnen met het versturen van vaccinatie-uitnodigingen naar mensen die geboren zijn in 1961 en 1962 en dat leidde afgelopen week in de praktijk tot verwarring, omdat via de uitnodiging van het RIVM géén afspraak voor de prikpost in de TXL sporthal kan worden gemaakt.

Texelaars die geboren zijn in 1961 of 1962 kunnen volgens de GGD kiezen waar ze gevaccineerd willen worden. "Óf wachten op de brief van de gemeente voor vaccinatie op het eiland óf nu een afspraak maken via het landelijke callcenter op basis van de RIVM-brief." Wordt gekozen voor de laatste optie dan vindt vaccinatie plaats in een van de vaccinatielocaties van de GGD aan de overkant.